Loosův interiér na Klatovské se v sobotu otevře, kupte si lístky

Běžně nepřístupný interiér na Klatovské 19 otevře své dveře návštěvníkům v letošním roce již jen třikrát, nejdříve to bude tuto sobotu 15. září.

Cílená propagace v Plzni

U příležitosti Evropského dne kulturního dědictví se budou zájemci moci zúčastnit komentovaných prohlídek domu Huga Semlera.

Milovníci unikátní projektové a architektonické práce Adolfa Loose se tak mohou po dlouhé době opět zúčastnit komentovaných prohlídek interiérů v prvním patře domu, jejichž příběh je úzce spjatý s druhou světovou válkou.  Původní majitelé bytu - rodina podnikatele Huga Semlera, byli nuceni před nacisty uprchnout z Čech, během druhé světové války zde také sídlilo německé velitelství wermachtu. Prostory využíval jako pracovnu vojenský velitel města Plzeň Georg von Majewski, který se zde také v květnu 1945, krátce po podepsání kapitulace, zastřelil. Po skončení války až do roku 2002 využívala dům včetně interiéru od Adolfa Loose armáda.

V rámci 30minutové komentované prohlídky se návštěvníci seznámí nejen s tímto příběhem, ale dozví se také řadu zajímavých faktů o původním návrhu interiéru architekta Adolfa Loose.

Vstupenky v ceně 50 korun je možné zakoupit prostřednictvím webu www.adofloosplzen.cz nebo v Turistickém informačním centru na náměstí Republiky.

Prohlídky se konají v časech 10:45, 12:15, 14:45, 15:30 a 16:15. Vzhledem k tomu, že interiér doposud nebyl rekonstruován, jsou prohlídky z bezpečnostních důvodů nepřístupné dětem do 12 let.

Loosův interiér na Klatovské 19 bude mimořádně zpřístupněn ještě ve dvou říjnových termínech, a to 27. a 28. října.

Vstupenky je nutné zakoupit předem v Turistickém informačním centru vedle radnice nebo online prostřednictvím webu Adolf Loos Plzeň.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka