Lopatka z Temelína i časosběrná videa čekají návštěvníky Study Map Day

Atraktivitu technických oborů přiblíží studentům veletrh Study Map Day, který se koná tento pátek a sobotu v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

Doosan Škoda Power si pro mladé techniky připravila model lopatky turbíny z Jaderné elektrárny Temelín 1:1, ukázku proudění vzduchu skrze turbínu a řadu videí z výroby parních turbín. 

Doosan Škoda Power, jeden z největších zaměstnavatelů na Plzeňsku, se 27. a 28. ledna 2017 zúčastní veletrhu studijních příležitostí Study Map Day, který je zaměřen na technické vzdělávání a uplatnění absolventů technických oborů. Doosan Škoda Power se na technickém vzdělávání v kraji dlouhodobě podílí zejména jako partner Střední průmyslové školy strojnické a také spoluprací s Katedrou energetických strojů a zařízení Fakulty strojní Západočeské univerzity v Plzni. V přednáškovém cyklu se potenciální studenti a absolventi technických oborů dozvědí více o možnostech budoucího pracovního uplatnění a stylu práce ve špičkovém technickém provozu.

Inženýři z Doosan škoda Power do Plzeňského Centra robotiky přivezou mnoho zajímavostí o výrobě a provozu parních turbín. Nejen návštěvníci z řad studentů posledních ročníků základních a středních škol, ale i jejich rodiče budou mít možnost si prohlédnout lopatku nasazenou v jaderné elektrárně Temelín. Výzkumníci Doosan Škoda Power, Michal Hoznedl a Robert Kalista, pak kromě různých drobných pokusů představí vizualizační tunel pro ukázky proudění vzduchu kolem lopatkového profilu. Všichni návštěvníci také budou mít možnost prostřednictvím časosběrných videí sledovat celý proces konstrukce a montáže parních turbín. Otázky směřující na možnosti budoucí práce či studijní podpory (například i formou stipendií) rády zodpovědí zástupkyně Personálního úseku Doosan Škoda Power, Petra Minářová a Kristýna Šlosrová.

Kdy: 27. – 28. 1. 2017

Čas: Pátek 9:00 – 17:00; Sobota 9:00 – 15:00

Kde: Centrum robotiky, Cukrovarská ulice - areál bývalého depa PMDP, Plzeň

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka