Lyžování na Špičáku: Na Štědrý den do 12.30 hodin, na svátky do 16

Vánoční svátky na šumavském Špičáku nabídnou s výjimkou Štědrého dne běžný provoz od 8,30 do 16 hodin. 24. prosince se lyžuje jen dopoledne od 8,30 do 12,30 hodin.

Cílená propagace v Plzni

„Aktuálně technicky zasněžujeme sjezdovku číslo 3 Slalomovou (s obtížností červená). Chtěli bychom jí otevřít v celé její délce 1405 metrů už 25. nebo 26. prosince podle toho, jak nám to podmínky umožní. Každopádně je to další krok k postupnému zprovoznění celého areálu,“ říká ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.       

Momentálně se ve Ski&Bike Špičák lyžuje na sjezdovce Turistické (modrá) s přejezdem na trať U zalomeného (červená), kde přepravu lyžařů zajišťuje čtyřsedačková lanovka. Dále na Spodní Šanci (modrá) obsluhované dvoumístnou kotvou, kde se ve středu, pátek a sobotu koná od 18,30 hodin také večerní lyžování. Pod hotelem Sirotek jsou k dispozici sjezdovky (modré) se dvěma vleky určené především pro děti a začátečníky, stejně jako pohyblivý koberec kousek od nástupu na lanovku u chaty Hanička. Návštěvníci využívají i poma vlek k parkovišti a sousedící cca dvousetmetrovou trať vedoucí od hlavního parkoviště do areálu.

„Byli jsme mile překvapeni návštěvností nejen o víkendu, ale i během všedních dnů. Řada škol v regionu měla zimní prázdniny už o něco dříve a rodiče vzali děti sportovat i v týdnu, což je znát,“ podotýká V. Kasík. Návštěvníci už mohou od minulého víkendu využívat služby skibusu pendlujícího celým železnorudským údolím až na Hojsovu Stráž. V nejexponovanějších návštěvních dnech mezi Vánoci a Novým rokem jim má pomoci dostat se ze vzdálenějších parkovišť do místních lyžařských areálů. Provozuje jej město Železná Ruda a dvěma největšími donátory jsou právě Ski&Bike Špičák a areál Nad Nádražím – Belveder. Obě střediska nabízejí společný skipas.    

Na otevřených (a pravidelně upravovaných) sjezdovkách Ski&Bike Špičák leží v průměru 50 centimetrů sněhu, mimo ně stále okolo 30 centimetrů. Lanovka a další vleky jsou tady v období vánočních svátků a nového roku v provozu od 8,30 hodin do 16 hodin (s výjimkou 24.12. – jen do 12,30 hodin). Každý den je též otevřena půjčovna lyží a dalšího vybavení včetně snowboardů nebo běžek, servis i lyžařská škola, stejně jako všechna místa s občerstvením.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka