Matyáš Kantner a Jakub Pour zůstávají indiány

V rámci příprav na další sezónu si indiáni pojistili služby dvou mladých hráčů – na západě Čech prodloužili smlouvy odchovanci Matyáš Kantner a Jakub Pour.

Cílená propagace v Plzni

Dvacetiletý Matyáš Kantner je plzeňský rodák i odchovanec. Letos se naplno usadil v Tipsport extralize a ve třiceti utkáních posbíral sedm bodů, když čtyři branky vstřelil a tři připravil pro spoluhráče. Stihl i osm duelů v první lize s naprosto totožnou bilancí. Vloni své působení rovnoměrně rozprostřel mezi mateřský klub a Litoměřice. Téměř dvoumetrový útočník je také pravidelným mládežnickým reprezentantem, v juniorech navíc s indiány vybojoval zisk mistrovského titulu, když v play-off ve čtrnácti střetnutích zatěžkal konta soupeřů dvaceti body.

O rok mladší Jakub Pour má ve svých devatenácti letech v zádech 37 extraligových duelů, ve kterých se prosadil šestkrát a přidal dvě asistence. Další působení v seniorském hokeji zapsal v Litoměřicích i Klatovech. Dres se lvíčkem na hrudi pravidelně obléká již pět let a v 51 reprezentačních duelech pomohl jedenácti body (4+7) a naposledy se představil v prosinci loňského roku na mistrovství světa U20. I on s Plzní vybojoval mistrovský titul v kategorii juniorů.

„Matyáš i Kuba jsou stále mladí hráči, kteří vykazují výkonnostní progres, proto jsme měli zájem si jejich služby pojistit i na následující rok. Jsme moc rádi, že se nám to podařilo i proto, že oba jsou našimi odchovanci. Věříme, že v našem týmu budou i nadále hokejově růst," popisuje Tomáš Vlasák, sportovní manažer klubu.

Není to první prodloužení smluv, kterou vedení indiánů avizovalo. Na západě Čech zůstávají rovněž Petr Straka, Michal Moravčík, Jan Eberle, Petr Kodýtek a Lukáš Kaňák.

foto: hc škoda plzeň

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka