Město podpoří tvůrčí pobyty umělců v Plzni

Město podpoří částkou 300 tisíc korun umělce, kteří budou v příštím roce vytvářet svá díla při pobytu v Plzni.

Jarní servisní akce AUTO CB

Můžejít o literární, výtvarnou, hudební, divadelní, taneční či designovou tvorbu. Přednost budou mít realizace děl v různých prostorách centra města Plzně tak, aby byla zachována hlavní idea rezidence, a to následná prezentace umění a kultury v eveřejném prostoru.

„Program rozvoje kultury ve městě Plzni na léta 2020–2030 zahrnuje i systém podpory rezidencí a stipendií, který má poskytovat možnosti pro mezioborovou individuální i týmovou práci.Snahou je přilákat do města nové tvůrce, know-how, myšlenkya nápady. Tato podpora je zaměřena na umělce z České republiky i ze zahraničí,“ uvedla náměstkyně primátora prooblast kultury, památkové péče a sociálních věcí Eliška Bartáková.

Realizací uměleckých rezidenčních pobytů se Plzeň již třetím rokem pravidelně připojuje k celosvětové praxi. Rezidenční pobyty umělců jsou běžnou záležitostí, ročně se koná okolo tisíce programů ve více než 50 zemích světa.

Dotace bude město přidělovat prostřednictvím třetích subjektů, tedy různých spolků či sdružení, které o podporu na konkrétní projekt zažádají. Výše dotace na jeden projekt bude maximálně 50 tisíc korun.

Žádosti bude Odbor kultury Magistrátu města Plzně přijímat ve dnech 21.– 25. ledna 2020. V minulých letech tento grant využily mimo jiné sdružení Johan, Plzeň 2015, Anymous Art.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka