Mezi Plzní a Vejprnicemi nepojedou od března vlaky

Stavební práce Správy železniční dopravní cesty zastaví provoz vlaků na trati Plzeň – Domažlice. Dlouhodobá nepřetržitá výluka mezi stanicí Plzeň hlavní nádraží a Vejprnicemi začne ve čtvrtek 1. března a potrvá do 30. května.

Jarní servisní akce AUTO CB

Za všechny expresy a osobní vlaky pojede náhradní autobusová doprava podle výlukových jízdních řádů.

„Zajistili jsme náhradní autobusovou dopravu za expresy linky Praha – Mnichov i za osobní a spěšné vlaky. Za mezinárodní expresy pojedou autobusy v úseku Rokycany /Plzeň hl.n. – Nýřany a opačně. Náhradní doprava bude v úseku Plzeň – Nýřany a zpět organizována v odlišných časových polohách a trasách a autobusy pojedou výhradně podle výlukového jízdního řádu," upřesňuje Vladimír Kostelný, obchodní ředitel Českých drahv Plzni. Vlaky kategorie Ex budou během výluky mimořádně stavět ve stanicích Rokycany a Nýřany pro přestup z / na autobusy náhradní dopravy.

Pro regionální vlaky je vydán samostatný výlukový jízdní řád. Za většinu vlaků v době výluky pojede náhradní autobusová doprava v úseku Plzeň hl.n. – Vejprnice  aopačně. V úseku Plzeň hl.n. – Nýřany autobusy nahradív pracovních dnech vlaky Os 7440, 7442, 7428 a v opačném směru vlaky Os 7441, 7443 a 7433. Zavětšinu vlaků pojedou dva spoje náhradní dopravy, jeden obsluhující zastávky podle pravidelného zastavení vlaku, který ale odjíždí ze stanice Plzeň hl.n. dříve než je odjezd vlaku a do Plzně naopak přijíždí později, a druhý spoj, který pojede z / do Vejprnic přímo bez obsluhy nácestných zastávek v čase původního pravidelného odjezdu vlaku.

Zastávky náhradní autobusové dopravy

    Plzeň hl. n.– vyhrazené stanoviště v Šumavské ulici

    Plzeň-Jižní Předměstí– zastávka MHD „Jižní Předměstí“ v Koperníkově ulici –směr Vejprnice

    Plzeň-Jižní Předměstí– zastávka MHD „Jižní Předměstí“ v Němejcově ulici –směr Plzeň hl.n.

    Plzeň-Skvrňany– zastávka MHD „Škoda, VII. brána“

    Vejprnice– před staniční budovou

    Tlučná –autobusová zastávka „Tlučná, ZŠ“

  • Nýřany –před staniční budovou

Kompletní přehled výluk a s nimi souvisejících dopravních opatření je k dispozici nawww.cd.cz/omezeniprovozu.

V plzeňských Skvrňanech zároveň začnou práce na železnici i na hlavní silnici v rámci další etapy modernizace plzeňského uzlu.Ta si do roku 2022 vyžádá téměř šest a půl miliardy korun a teď je v polovině.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka