Michal Prokop a Framus Five představí nové album v Besedě

Téměř šedesát let, i když s přestávkami, se na české hudební scéně pohybuje Michal Prokop a kapela Framus Five. Loni vydali po dlouhých devíti letech nové album nazvané Mohlo by to bejt nebe…

Cílená propagace v Plzni

A v pondělí 17. října zazní písně z této desky v Měšťanské besedě, kde jedna z nejvýznamnějších skupin české rockové historie vystoupí od 19 hodin.

Album sklízí úspěchy, i když vznikalo za specifických podmínek během covidu. „Během natáčení jsme se vlastně nikdy pohromadě nesešli, to se nám stalo poprvé. Album tak vznikalo postupně v různých domácích studiích. Před prvním koncertem jsme museli po pěti letech do zkušebny, abychom se nové skladby z těch nahrávek naučili,“ vzpomínal v jednom z rozhovorů šestasedmdesátiletý zpěvák na vznik alba. To se dokázalo vyšplhat na první pozici žebříčku nejprodávanějších alb u nás a bylo oceněno i Zlatou deskou.

Kapela ale na koncertě nevynechá ani léty prověřené skladby. „Tak to prostě je, lidi chtějí slyšet i to, co znají. Ale jsem rád, že tomu tak je,“ kvitoval Prokop i zájem o písně jako je Kolej Yesterday či Až si pro mě přijdou funebráci. Jestli je s Framusem Five opravdu zahrne i tentokrát, se mohou hudební fanoušci přesvědčit na koncertě, na který zbývají v prodeji poslední vstupenky k zakoupení na www.mestanskaveseda.cz.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka