Mohylovou ulici a most přes Úslavu na Doubravce zavírá rekonstrukce

V pondělí 29. dubna 2019 od 7:00 hodin startují práce na stavebních úpravách Mohylové ulice v úseku Husův park - Masarykova a na rekonstrukci mostu přes Úslavu na Chrástecké ulici.

Cílená propagace v Plzni

Stavba je rozdělena na 3 základní etapy výstavby realizované za úplné uzavírky jednotlivých úseků dle postupu výstavby, s objízdnou trasou pro veškerou dopravu ulicemi Masarykova – Těšínská – Jateční (ve směru z Doubravky na Bílou Horu a Bolevec) a v opačném směru ulicemi Jateční – Rokycanská – Masarykova.

1. etapa výstavby bude probíhat v Mohylové ulici na úseku Husův park – Staniční ul. od 29. dubna do 31. října 2019 a to včetně rekonstrukce mostu přes Úslavu s dokončením do 31. srpna 2019.  V této 1. etapě budou převedeny autobusové linky MHD č. 30 a 28 na objízdné trasy (viz příloha), včetně zřízení náhradních zastávek za zrušené zastávky „Poliklinika Doubravka“ a „Husův park“.

Délka stavebních úprav Mohylové ulice je 466 m. Dojde k novému šířkovému uspořádání komunikace včetně výměny konstrukčních a krycích vrstev, dále proběhnou rekonstrukce zastávkových zálivů autobusů MHD, úpravy stávajících chodníků na stezku pro chodce a cyklisty, úpravy křižovatkových napojení místních komunikací a vybudování nových parkovacích stání. Součástí stavby je i kompletní rekonstrukce kanalizačních železobetonových stok vejčitého tvaru, včetně odlehčovací komory a vodovodu z tvárné litiny. Rekonstrukce navazujícího mostu přes Úslavu spočívá v zesílení nosné konstrukce pomocí předpínacích kabelů, výměně vozovky a izolace, mostních závěrů, zídek, ložisek, zábradlí, asfaltových chodníků a celkové sanaci železobetonové konstrukce mostu.

Celková cena za obě stavby je 91.805.585 Kč včetně DPH (z toho pro SÚS PK 30.107.745 Kč, pro město Plzeň 15.515.567 Kč a pro Vodárnu Plzeň = 46.182.273 Kč)

Dokončení stavby je plánováno nejpozději do května 2020.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka