Mouřenec opět žije a chystá řadu akcí

Kostel svatého Mořice na Mouřenci nad Annínem se "probudil". Po dvou otevřených sobotách by si spolek Přátelé Mouřence přál, aby návštěvníky mohl vítat i dál.

Cílená propagace v Plzni

Takže plán je takový, že už teď 22. května a každou další sobotu bude kostel otevírat vždy od 11 do 13 hodin. "Zatím neorganizujeme komentované prohlídky, ale můžete si libovolně kostel prohlédnout a případně nám můžete položit otázky. Prosíme vás i dál o dodržování základních protiepidemických pravidel," říká za spolek Lukáš Milota.

Tuto sobotu 22. května můžete prohlídku Mouřence spojit i s prohlídkou další památky na Annínsku. Od 14 do 15 hodin bude podobným způsobem otevřená sklářská kaple s hrobkou rodiny Schmid nad sklárnou a hotelem v Anníně.

Nabídka Annínska se postupně rozšiřuje. "Věříme, že epidemická stiuace se bude i dál zlepšovat a brzy přibudou i další služby a vše se vrátí když ne do normálu, tak alespoň do nějaké přijatelné podoby," dodává Milota.

Dopředu Mouřenec také avizuje, že:

 - v pátek 28. května bude na Mouřenci Noc kostelů. Otevřeno bude od 18 do cca 22 hodin, možná do půlnoci, kaple v Anníně se otevře také

- v sobotu 29. května kromě prohlídky (11 až 13 h) bude na Mouřenci také česko-německá mše svatá (od 14 hodin)

- od 4. června bude v mázhauzu plzeňské radnice věnovaná historii i současnosti Mouřence

- bude-li to možné a bude-li to v silách organizátorů uspořádat (testy? kapacita?), chystají se v létě na Mouřenci opět koncerty a další setkání (zatím je to ale s otazníkem)

- bude-li to možné, od 23. do 25. července bude na Annínsku IV. sklářská anenská pouť....


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
21.05.2021 14:11



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka