Na Gymnáziu Františka Křižíka se začne stavět nový pavilon jazyků

Statutární město Plzeň obdrželo od Ministerstva pro místní rozvoj České republiky finanční dotaci na projekt Rozvoj a modernizace školy pro výuku jazyků na GFK.

Jarní servisní akce AUTO CB

Gymnázium Františka Křižíka sídlí od roku 2006 v budově školního areálu Sokolovská 1165/54 v Plzni, který patří městu Plzeň. V rámci projektu vznikne ve školním areálu nový pavilon s pěti odbornými jazykovými učebnami s moderním vybavením o celkové kapacitě 87 žáků.

Hlavním cílem projektu je zkvalitnění vzdělávání v komunikaci v cizích jazycích s využitím nejmodernějších metod výuky (iPadů, elektronických učebnic, zajímavých aplikací a programů) a zapojením do výuky odborníků ze spolupracujících VŠ a rodilých mluvčích. Kvalitní jazykové vzdělávání v moderních učebnách 21. století doplňuje celkový koncept moderního vzdělávání na Gymnáziu Františka Křižíka.

Celkové náklady projektu jsou 11,9 milionu Kč, poskytnutá dotace činí 10,7 milionů Kč, což je 90% celkových nákladů projektu. 10% výše nákladů projektu, konkrétně 1,2 milionu Kč bude financovat statutární město Plzeň. Tyto prostředky následně městu zaplatí Gymnázium Františka Křižíka.

Projekt by měl být realizován do konce září 2018.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka