Na hradech i v Plzni startují filmové večery

Hrad, zámek a galerie Klenová na Klatovsku se na malou chvíli stane místem oslavy českého filmu, kde se bude holdovat nejen letnímu promítání pod širým nebem, ale i skvělému vínu.

Cílená propagace v Plzni

V pátek 31. 7. bude promítán film Bourák v hlavní roli s Ivanem Trojanem a v sobotu 1. srpna film 3Bobule s Terezou Ramba a Kryštofem Hádkem. A právě film z vinařského prostředí inspiroval pořadatele k nabídce ochutnávky skvělých vín od vinařství Vican, které se navíc podílelo na vzniku série jako producent. Plzeňský večer v sobotu v centru na náplavce zpestří obnovená premiéra snímku Samotáři. Ve svém programu pokračují i Plzeňské kulturní předzahrádky.

Teplé letní večery přímo vybízí k relaxaci a pohodě. Organizátor Filmového festivalu Finále Plzeň vybízí nejen obyvatele našeho regionu, ale i turisty, k návštěvě našich hradů, případně centra západočeské metropole, doplněné o filmovou projekci s ochutnávkou vín, drobných pochutin i piva… I návštěva filmového představení v těchto atraktivních lokalitách pomůže české kultuře k obnově po jarním zásahu pandemie.

Pořadatelé odloženého 33. ročníku Filmového festivalu Finále Plzeň připravili pro milovníky českého filmu sérii promítání pod širým nebem na západočeských hradech nazvanou Filmové hrady a zámky, projekt s názvem Filmové večery na Náplavce a pásmo rozmanitých akcí Plzeňské kulturní předzahrádky.

„Reagovali jsme na rozvolnění vládních opatření i poptávku našich filmových a festivalových fanoušků. Náš festival Finále Plzeň se v dubnu nemohl uskutečnit a byl přesunut na září, ale naši příznivci volali po festivalové atmosféře. Usoudili jsme, že léto je ideální pro setkávání se pod širým nebem a zorganizovali tři akce – Filmové hrady, Filmové večery na Náplavce v Plzni a Plzeňské kulturní předzahrádky. Všechny se dotýkají filmu,“ vysvětluje důvod vzniku obou projektů Eva Veruňková Košařová, ředitelka Filmového festivalu Finále Plzeň.

Nákup vstupenek a další informace
Vstupenky za 140 Kč k zakoupení na místě, nebo v předprodeji zde:
https://rezervace.plzenskavstupenka.cz/mrs-plzen/standard/Hall/Index/178463/fexBCq0NphZQjoNTo04PrA_rov__rov__xcodex_AGA1gFbU4wh6w1_com_NbcJ1t81Ispa_com_5vQrA21o4w__?
? Promítá se za každého počasí, vyjma živelných pohrom
? Vzhledem k tomu, že projekce se odehrává po setmění pod širým nebem, doporučujeme vybavit se teplým oblečením nebo dekami
? Doporučená věková hranice 12+
? Zákaz kouření v místě promítání
? Domácí mazlíčky, prosíme, nechte doma
? Prosíme o dodržování návštěvního řádu dané památky či místa


Filmové hrady:
Hrad Klenová

Rozsáhlá zřícenina významného středověkého hradu Klenová, k níž byl v 19. století přistavěn novogotický zámek se nachází 13 kilometrů západně od Klatov nedaleko česko-německých hranic. V druhé polovině 19. století vyrostl v nejbližším okolí ucelený urbanistický komplex obytných a hospodářských budov (sýpka, vila, kaple sv. Felixe, statek). Na Klenové najdete historickou část hradu a zámku a expozici ceněného českého i zahraničního umění. Z hradu se nabízí jedinečné výhledy na centrální část Šumavy.
Více na https://www.gkk.cz/cs/pro-navstevniky/hrad-a-zamek/

Bourák, 31. 7. 2020 od 21.15 hod.
Komedie režiséra a producenta Ondřeje Trojana s Ivanem Trojanem v titulní roli Bouráka, věčného frajera, kterému teče do baráku i do života a rodina už ho má plný zuby. Ale i srdce. Příběh se odehrává ve Šlukdorfu, imaginárním městě na severu Čech, kde po revoluci zavřeli všechny fabriky a místo nich se vyrojily nonstop herny, kasina a šlapky. V  jednom z těch nonstopů s automaty pro zoufalce pracuje i Kamila, osmnáctka, která už má života ve městě, kde chcípnul pes, plné zuby. A ještě víc ji štve vlastní rodina. Odevzdaná matka a otec, který kšeftuje s vraky aut a říká si BOURÁK. (www.csfd.cz)

3Bobule, 1. 8. 2020 od 21.15 hod.
Po mnoha sklizních… Honza (Kryštof Hádek) a Klára (Tereza Ramba) se stali rodiči dvojčat a majiteli vinařství. Všední starosti je však odcizily a momentálně žijí odděleně. Snímek vypráví příběh renesance jejich lásky v překrásné krajině jižní Moravy. Nastal rozhodující čas vinařského roku – vinobraní. Honza se za dramatických okolností po letech setkává s kumpánem Jirkou (Lukáš Langmajer). Ten se nadšeně hrne do návštěvy Moravy, aby pomohl se sklizní, které samozřejmě vůbec nerozumí. (www.csfd.cz)

Filmové večery na Náplavce v Plzni:
1.8.2020 Samotáři – obnovená premiéra. Film, který měl premiéru před 20 lety na Finále Plzeň
https://www.festivalfinale.cz/aktuality/detail?idZprava=177

Připravované akce projektu Plzeňské kulturní předzahrádky:
středa 5. 8. 2020 Martinská Osteria Večer s tóny opery (živě)

https://www.facebook.com/events/1368814310175300/

čtvrtek 6. 8. 2020 Schovaná kavárna Happy End (film)
https://www.facebook.com/events/704610063651311

Další připravované projekce akce Filmové hrady:
sobota 8. 8. 2020 hrad Švihov  3 Bobule

https://www.festivalfinale.cz/aktuality/detail?idZprava=174


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 30.07.2020 17:06



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka