Na pivo jako v pivovaru. Gambrinus představuje koncept hospod Srdcovka

Gambrinus představuje nový koncept hospod Srdcovka, kde pivo chutná stejně jako v pivovaru. První hospodou nového typu v Plzni je Srdcovka Corso.

Jarní servisní akce AUTO CB

Gambrinus postupně plánuje otevřít po celé České republice desítky nových Srdcovek, v nichž bude hrát hlavní roli pivo a lidé, kteří ho nosí v srdci.

„Pivo je u nás vždy „až“ na prvním místě. Je to naše srdeční záležitost – odtud také plyne inspirace pro nový koncept Srdcovky. Abyste si vychutnali Gambrinus v nejvyšší kvalitě, načepují vám jej tu přímo z originálních pivních tanků. Vznikly speciálně pro Srdcovku a připomínají naše CK tanky, v nichž v pivovaru pivo kvasí a později leží. Krátké vedení k výčepu v kombinaci s chlazenou rychlou logistikou zajistí, že pivo chutná jako u nás v pivovaru,“ vysvětluje sládek Gambrinusu Pavel Zítek.

Srdcovka si svůj název vysloužila díky lidem, kteří své povolání dělají srdcem a pivo milují. Takových srdcařů je v Gambrinusu hodně a mnoho z nich zasvětilo vaření piva celý život. Jejich siluety a příběhy jsou proto jedním z hlavních designových prvků nových hospod pivovaru Gambrinus. V plzeňské Srdcovce Corso mají pivovarští navíc svůj vlastní stůl, kde si mohou v klidu vychutnat výsledek své práce. U piva tu můžete potkat třeba mistra varny Zdeňka Poláka, který ho za 42 let uvařil už 25 milionů hektolitrů. Je tak zřejmě jedním z nejdéle aktivních sládků u nás vůbec.

„Budeme rádi, když se ze Srdcovky Corso stane místo, kde se u piva Gambrinus budou potkávat srdcaři z našeho pivovaru i všichni ostatní Plzeňáci a budou tu společně probírat pivo, fotbal i všechny další srdcové záležitosti,“ říká Stanislav Hamara, manažer pivovaru Gambrinus. Podobná místa chce pivovar Gambrinus vytvořit i v dalších městech. „Chceme, aby tak dobré pivo, jako děláme u nás v Plzni, mohli ochutnat lidé po celé republice. Do Srdcovky se tak mohou těšit také v Praze nebo Otrokovicích a postupně i v desítkách dalších měst,“ dodává Stanislav Hamara.

Pivovarskou atmosféru Srdcovky podtrhují nejen zvláštní tanky, siluety pivovarských a nerezové trubky, které připomínají samotnou výrobu piva, ale také použití starého dřeva ošlehaného větrem a sluncem. Srdcovka v sobě spojuje prostory dýchající historií s moderními technologiemi pro ten nejlepší zážitek z piva. Hlavní roli v Srdcovce vždy hraje Gambrinus Nepasterizovaná 12 z tanku.

„Pro správnou chuť piva je důležité, aby bylo dobře načepované. Personál Srdcovky proto prošel odborným školením sládků, o čemž svědčí i Certifikát za vynikající péči o čepované pivo udělovaný Plzeňským Prazdrojem,“ dodává Pavel Zítek. Právě díky zvláštní péči, kterou v Srdcovce pivu věnují od začátku až do konce, se zde návštěvníci mohou těšit i ze skutečné chlouby plzeňských sládků, Nefiltrovaného ležáku Gambrinus.

Srdcaři z pivovaru Gambrinus a jejich příběhy

Dana, kontrolorka kvality, v pivovaru od roku 1988
Její zkušená degustační komise ochutná každou várku dřív, než pivo vyrazí na cestu do hospod a k milovníkům piva domů.
“Už 30 let hlídám každý krok piva Gambrinus od surovin, vaření až po hotové pivo. V naší nezávislé kontrolní jednotce pečlivě prověřujeme každý mezistupeň výroby a schvalujeme i finální kvalitu každé uvařené várky. Atˇ už potkáte Gambrinus v hospodě nebo u vás doma, každá jeho šarže prošla naší ochutnávací komisí. Kvalitu kontrolujeme od prvního do posledního doušku.“


Ivan, mistr sladař, v pivovaru od 1989
Na sladovně položí základ té pravé chuti piva Gambrinus díky volbě vhodné kombinace odrůd ječmene.
“Co je základem každého dobrého piva? Skvělé suroviny, samozřejmě.  Na sladovně proto vybíráme vhodnou kombinaci odrůd ječmene pro výrobu sladu, který vyhovuje jedinečnému smyslovému profilu piva Gambrinus. Navlhčený ječmen necháme naklíčit a zelený slad potom sušíme na hvozdě. Vše bedlivě sledujeme a během klíčení kontrolujeme teplotu i vlhkost. Sušený a odležený slad nakonec předáváme mistrům na varně. Ale pro mě osobně to tím nekončí, já se totiž i po skoro 30 letech vždy těším na konečný výsledek.”

Poznámka redakce pro milovníky pěnivého moku: navštivte pivní lázně, kde každý hotelový pokoj má svou vlastní pípu.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka