Na plzeňském náměstí vybírali peníze na falešnou sbírku

Ve středu v odpoledních hodinách nahlásil oznamovatel podezření na falešnou veřejnou sbírku. Muž uvedl, že na náměstí Republiky jej oslovila osoba vykonávající veřejnou sbírku, jestli by nepřispěl padesáti korunami do pokladničky.

Cílená propagace v Plzni

Oznamovatel osobě uvedl, že má málo drobných a že mu může přispět pouze polovinou. Osoba provádějící veřejnou sbírku oznamovateli uvedla, že to stačí. Když oznamovatel vložil uvedenou finanční částku do pokladničky, tak si všimnul pečetě na pokladničce, která nebyla zapečetěna od úřadu, ale razítkem nějaké organizace. Z tohoto důvodu celou věc oznámil na linku 156.

Hlídka MP provedla kontrolu okolí a u veřejných toalet nacházejících se na náměstí Republiky, spatřila osobu vykonávající veřejnou sbírku. Jelikož zde bylo důvodné podezření ze spáchání přestupku, vyzval strážník osobu k prokázání totožnosti. Osoba hlídce MP předložila potřebné doklady a v celé věci uvedla, že vykonává veřejnou sbírku prodejem předmětů. Finanční hotovost za prodané předměty pak ukládá do pokladničky. Ohledně prodeje předmětů dále uvedl, že předměty nabízí za 50,- Kč a pokud mu někdo přispěje finanční částku nižší, tak mu předmět nevydá.

Oznamovatel strážníkům uvedl, že osoba, která prováděla veřejnou sbírku, pouze oslovovala kolemjdoucí lidi a žádné předměty k prodeji nenabízela a ani jemu nebyl nabízen. Dále bylo hlídkou MP zjištěno, že plná moc neobsahuje potřebné údaje. Na provádění veřejné sbírky pokladničkami neměla výše uvedená osoba osvědčení. Způsobem, jakým byla veřejná sbírka prováděna, nebylo možné dojít k řádné evidenci vybraných finančních příspěvků či počtu prodávaných předmětů ze strany právnické osoby pořádající veřejnou sbírku. Výše uvedená osoba byla hlídkou poučena a celou záležitost předala k dořešení na Magistrát hlavního města Prahy k dalšímu šetření.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka