Na Roudné a v Koterově přibyly nové cyklostezky

Plzeň stále rozšiřuje síť cyklostezek. Nový úsek cesty pro cyklisty město vybudovalo v Koterově, další pak upravilo na Roudné na trase z Luční ulice k Boleveckému rybníku u pivovarských studní.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Cílem projektů je zlepšit propojení městských částí a lidem, kteří využívají kolo jako dopravní prostředek, zlepšit podmínky při cestování.

„I nadále platí, že cyklistů v dopravě přibývá a my se na situaci snažíme pružně reagovat. Proto budujeme infrastrukturu u hlavních tahů, ale také na místech, která jsou cyklisty a chodci často vyhledávána nejen ve volném čase, ale třeba také při cestě do zaměstnání,“ sdělil Aleš Tolar, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

Město tak letos na podzim vybudovalo nový úsek cyklostezky za mostem přes řeku Úslavu v Koterově směrem do Božkova. Celková délka upravované trasy je téměř 1200 metrů a cesta získala nový asfaltový povrch. „Jedná se o smíšenou stezku pro chodce a cyklisty. Tento úsek doplnil systém cyklostezek tzv. greenways a zkvalitnil podmínky pro dojezd obyvatel do práce, škol či za službami. Cílem stavby bylo rovněž v úseku Koterov – Božkov zkvalitnit propojení městských obvodů a sídel na východ od Plzně směrem na Městský obvod 2 – Slovany a centrum města Plzně a zvýšit tak podíl cyklodopravy na přepravním výkonu,“ informoval náměstek.

Stavební práce, které trvaly dva měsíce, vyšly na téměř 6 319 000 korun včetně DPH, přičemž Plzeň získala dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu Infrastruktura pro cyklistickou dopravu přes 5 315 000 korun. Zhotovitelem stavby je firma Strabag a.s.

Další novinkou jsou úpravy na cyklotrase z Luční ulice na Roudné k Boleveckému rybníku v úseku u pivovarských studní dlouhém téměř 600 metrů, který také získal nový asfalt. „Zde byla zrekonstruována polní cesta od přejezdu přes horkovod až po napojení na pozemek Plzeňského Prazdroje. Po jedné straně cyklostezky bylo vysazeno 43 stromů, olší a dubů,“ doplnil Aleš Tolar s tím, že celková cena stavebních prací činí 3 073 000 korun. Zhotovitelem je společnost Eurovia CS, a.s. Na projekt je poskytnuta finanční podpora z EU, z programu IROP 2021-2027.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 28.12.2023 17:05



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka