Na severu a jihu Plzeňska zemřelo loni 13 lidí

V porovnání s rokem 2019 se v loňském roce počet dopravních nehod snížil.

Jarní servisní akce AUTO CB

Na teritoriu Územního odboru Plzeň - venkov policisté během roku 2020 zaevidovali celkem 694 dopravních nehod. Ve srovnání s loňským rokem lze tedy konstatovat, že se v roce 2020 počet dopravních nehod snížil o 74 kolizí. Tyto dopravní nehody si vyžádaly celkem 13 usmrcených osob. Celkem bylo zraněno 351 účastníků silničního provozu, z toho 21 z nich bylo zraněno těžce a 330 osob utrpělo lehká zranění. Celková hmotná škoda přesáhla částku 57 miliónů korun, ve srovnání s loňským rokem je tato částka o osm miliónů více. Nižší čísla evidujeme i u dopravních nehod, které se staly v obci i mimo obec. V obci se havarovalo celkem 322 krát, mimo obec pak 372 krát. Na železničních přejezdech evidujeme 5 dopravních nehod, což je v porovnání s rokem 2019 o tři dopravní nehody méně. Alkohol byl prokázán u 82 viníků dopravních nehod, oproti loňskému roku se tento počet navýšil o čtyři viníky.

Nejčastější příčinou dopravní nehody byl ve 359 případech nesprávný způsob jízdy. Do tohoto pojmu se řadí: nedodržení bezpečné vzdálenosti, jízda v protisměru, couvání, nevěnování se řízení, atd. Na silnicích I. třídy mají řidiči na svědomí celkem 186 nehodových událostí, na silnicích II. třídy se stalo celkem 165 nehodových událostí a na silnicích III. třídy se havarovalo celkem ve 138 případech.

Pokud se na nehodovost podíváme z hlediska jednotlivých dnů, pak zjišťujeme, že nejvíce řidiči havarovali v sobotu (129). Oproti tomu nejmenší nehodovost zaznamenali policisté v neděli (78).

Dopravní policisté Územního odboru Plzeň – venkov připravují dopravně bezpečnostní akce zaměřené na dodržování pravidel silničního provozu, jejichž cílem je snížit riziko dopravních nehod a naopak zvýšit bezpečnost účastníků silničního provozu. Akce budou zaměřeny například na chodce nebo dodržování povolené rychlosti, ale i další kontroly, které budou policisté provádět v průběhu celého roku.

ilustrační foto


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 17.01.2021 08:00



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka