Na Špičáku se aktuálně lyžuje na polovině sjezdovek

V neděli areál představí veřejnosti sněžnou techniku od roleb po skútry i s možností osobní prohlídky. Ukáže taky, jak se pracuje se sněžnými děly.

Jarní servisní akce AUTO CB

Před druhým víkendem začínající zimní sezony mají lyžaři na šumavském Špičáku k dispozici zhruba polovinu sjezdovek v celkové délce cca 4,5 km. Leží na nich v průměru 30 -70 cm sněhu, mimo ně pak zhruba 30 cm. Po současném oteplení a dešti by se mělo od zítřka ochladit a má připadnout i čerstvý sníh.

„První tři dny od čtvrtka 7. do soboty 9. prosince jsme měli velmi pěknou návštěvnost okolo 1000 lyžařů denně a lyžovalo se zcela bez front. Počasí nám pak nepřálo, ale už dnes se ochladilo a víkend by měl být zase zimní,“ uvádí k aktuálním podmínkám Jan Kasík, vedoucí střediska služeb Ski&Bike Špičák.

Aktuálně jsou otevřeny opět všechny trati jako před týdnem, ale s dílčími úpravami (kombinují přejezdy mezi sjezdovkami). Tzn. konkrétně horní úsek jedničky Turistické s přejezdem na dvojku U Zalomeného, horní část trojky Slalomové opět s přejezdem na dvojku U Zalomeného, rodinná Spodní Šance, areál pro děti a začátečníky pod hotelem Sirotek, dětské hřiště před chatou Blaženka a sjezdovka s vlekem od hlavního parkoviště.

První večerní lyžování se koná už zítra – v pátek 15.prosince, od 18,30 hodin na Spodní Šanci. „Tradičně se pak tato sjezdovka pro večerní lyžování rozsvítí každou středu, pátek a sobotu, vždy od půl sedmé večer,“ dodává J.Kasík.

Počínaje už tímto víkendem zahajuje Ski&Bike Špičák pravidelné pořádání akcí pro veřejnost. Tuto neděli 17.prosince představí vybranou techniku, hlavně vozidla. Rolby, pásové čtyřkolky, skútry, ale i sněžná děla budou stát na dojezdu sjezdovek. Bude u nich jejich posádka, které se budou moci lidé na cokoli zeptat. Od 13 hodin si navíc mohou rolby prohlédnout i zevnitř nebo se jim dostane výkladu, jak obsluhovat sněžné dělo. „Řada lidí navštěvující náš areál se často o tuto techniku sama zajímala, ptali se, co umí, tak jim ji ukážeme,“ říká k první víkendové akci, po níž budou pravidelně následovat další, Jan Kasík.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka