Na Sportmanii už zavítaly tisícovky lidí, autogramy rozdají Dostál se Šloufem i Mäki

V sobotu odstartovala v areálu za OC Plzeň Plaza Sportmanie Plzeň 2021. Na čtyřech desítkách stanovišť si první den vyzkoušelo nejrůznější sportovní aktivity na 3 500 lidí.

Cílená propagace v Plzni

Největší zájem veřejnosti se soustředil na autodráhu, jump arénu a vodní skluzavku, ale i na Bungee running, obří fotbalový terč, házenou, lední hokej, golf a další aktivity. První den navštívily stovky dětí stanoviště v řece Mži, kde v hojné míře využily vlastní donesené plavky. Medaile za účast na alespoň deseti sportovištích sbírají děti pomocí QR kódů ve speciální aplikaci, kde naleznou nejen instrukce, zda již mají nárok na medaili, ale i aktuality k samotné akci, mapu areálu nebo informace k jednotlivým klubům. Děti ocenily fungující aplikaci a zároveň pozitivně reagovaly na letošní suvenýry, které se jim opravdu líbí.

Před slavnostním zahájením se vpodvečer uskutečnila autogramiáda držitelky stříbrné olympijské medaile z Londýna 2012, plzeňské tenistky Andrey Sestini Hlaváčkové. „Sportmanie je hodně hezká akce. Děti si mohou vyzkoušet řadu různých sportů, což je pro ně skvělé,“ uvedla na úvod Andrea Sestini Hlaváčková.

Zahájení v režii Krašovská Aktivity centra Plzeň přineslo nejprve krátké proslovy. Primátor města Plzně Martin Baxa řekl, že má velikou radost z toho, že se Sportmanie letos vůbec může uskutečnit. „Přeji si, aby přišlo co nejvíce dětí, aby si zasportovaly a aby nám vyrostla spousta nových olympioniků, jako je třeba právě Andrea Sestini Hlaváčková,“ dodal primátor Martin Baxa.

Předseda Národní sportovní agentury Filip Neusser připomněl, že v Plzni olympijský park a Sportmanie funguje od roku 2016. „Projekt získal obrovskou popularitu a respekt a spousta měst by ráda tento krásný koncept okopírovala. Národní sportovní agentura takové akce podporuje, neboť se na sportování dětí a rodičů zaměřuje,“ zdůraznil Filip Neusser.

Hejtmanka Plzeňského kraje Ilona Mauritzová vyzdvihla skutečnost, že aktuální situace umožnila, aby se oblíbená Sportmanie vůbec mohla uskutečnit. „Důležité je, že se děti mohou při této akci setkat se skutečnými sportovci a olympioniky, s opravdovými hrdiny, a při autogramiádách i s medailisty světových akcí,“ uvedla hejtmanka Ilona Mauritzová.

První náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký vyzdvihl novinku, kterou Plzeň chystá na letošní podzim. „V oblasti Boleveckých rybníků vznikne volnočasový zážitkový vzdělávací okruh Spejbla a Hurvínka. Okruh povede kolem Šídlováku, bude mít deset stanovišť se sportovními úkoly pro děti i pro dospělé, cesta bude ozdobena velkými dřevěnými sochami Spejbla a Hurvínka a pomocí QR kódů si budete moci vyslechnout i dialogy obou postav. Cestu otevřeme ještě letošní rok,“ zdůraznil Roman Zarzycký a dodal, že ve čtvrtek 26. srpna v 17 hodin čeká na návštěvníky Sportmanie Plzeň vystoupení Divadla Spejbla a Hurvínka s hrou Nezvaný host.

Publikum slavnostního zahájení pozdravili také představitelé čtyř největších plzeňských obvodů.
Po proslovech odpálili čestní hosté do hlediště přes síť tenisové míčky s podpisy Andrey Sestiny Hlaváčkové, čímž Sportmanie Plzeň 2021 oficiálně začala.
Program pokračuje v neděli od 10 do 20 hodin, mezi hosty se představí mimo jiné bronzoví kajakáři z Tokia Radek Šlouf a Josef Dostál (autogramiáda začíná v 15:00 hodin) a plzeňské olympioničky, plavkyně Kristýna Horská (15:30) a maratónská běžkyně Marcela Joglová (16:00 hod.) Na hlavním pódiu se v průběhu dne vystřídají soutěže pro děti, taneční mix, skákací boty, florbalové soutěže, bodyforming, Talentové centrum tance Storm Ballet, Aikido Plzeň, street dance, Jumping Krašovská Team, Pilsen Jaguars Cheerleaders a In Motion Academy – parkour. Celá neděle je ve znamení Městského obvodu Plzeň 7.
V pondělí, kdy se stejně jako ve všechny další všední dny brány areálu otevírají ve 14 hodin, čekají na návštěvníky v 16 hodin atletky olympioničky Tereza Hrochová a Kristiina Mäki a o půl hodiny později hokejisté HC Škoda Plzeň. Na hlavním pódiu je opět připravený pestrý nepřetržitý program, tentokrát ve znamení Městského obvodu Plzeň 4. Představí se skákací boty, škola bojových umění – kickbox, Aikido Plzeň, taneční škola Dance Nation - disco dance, Jumping Krašovská Team, zdravé dýchání s FN Plzeň,street dance a twerkies.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 22.08.2021 14:04



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka