Na Šumavě má vzniknout poutní Vintířova stezka

Krajská rada také schválila předložení žádosti k projektu do Programu přeshraniční spolupráce Česká republika – Svobodný stát Bavorsko.

Jarní servisní akce AUTO CB

Schváleno je i uzavření přeshraniční partnerské dohody, předfinancování a kofinancování projektu Plzeňským krajem.

Stezka významně přispěje ke zkvalitnění a rozšíření pěších turistických cest v širší oblasti Šumavy a Bavorského lesa a zároveň přiblíží odkaz významné osobnosti sv. Vintíře a rozšíří obecné povědomí o poutních cestách. Tento projekt podpoří zvýšení atraktivity přeshraničního území Čech a Bavorska prostřednictvím zachování a zhodnocení společného kulturního dědictví.

Projekty v rámci Programu přeshraniční spolupráce Česká republika – Svobodný stát Bavorsko jsou spolufinancovány z 85 % z prostředků EU (resp. ERDF) a z 5 % z prostředků státního rozpočtu. Kofinancování projektu ve výši 10 % zajišťuje žadatel - Plzeňský kraj (včetně případného 100 % dofinancování neuznatelných výdajů).

Celkový objem finančních prostředků potřebných pro předfinancování projektu „Vintířova stezka“ činí 307 692,3 EUR (8 000 000 Kč), jejichž čerpání bude rovnoměrně rozloženo do celé doby realizace projektu v letech 2018-2021 Kofinancování projektu ze strany Plzeňského kraje bude činit celkem 30 769,23 EUR (800 000 Kč) za celou dobu realizace projektu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka