Na Vinicích hořel byt, policisté evakuovali deset lidí

Na místě zasahovaly všechny záchranné složky IZS. Policisté zahájili evakuaci osob. Z domu evakuovali 2 děti a 8 dospělých osob.

Jarní servisní akce AUTO CB

V úterý 3. srpna 2021 krátce po půl druhé hodině odpoledne došlo v Hodonínské ulici v Plzni k požáru bytové jednotky, a to v pátém patře panelového domu. Z patra se valil z oken mohutný kouř. Na místo byly přivolané všechny záchranné složky. Vzhledem k tomu, že zákrok nesnesl odkladu a bez ohledu na možné ohrožení vlastního zdraví, zahájili evakuaci osob z domu policisté obvodního oddělení Plzeň Vinice, kteří nedaleko místa řešili jiný případ. Vzápětí se na místo dostavily další policejní hlídky obvodního oddělení Plzeň Bory a oddělení hlídkové služby. Společnými silami policisté procházeli zasažený bytový dům a zajišťovali bezpečnost ostatních obyvatel. Ze zasaženého bytu evakuovali jednu zraněnou ženu ročník 1982, která byla z místa v péči záchranářů transportována na ošetření do nemocnice. Při této události nebylo hlášeno a zjištěno žádné další zranění osob. Z bytového domu policisté evakuovali celkem 10 osob, z toho dvě nezletilé děti.

Přivolaný vyšetřovatel HZS Plzeňského kraje jako pravděpodobnou příčinu požáru uvedl technickou závadu na elektronice. Případ policisté obvodního oddělení Plzeň Vinice šetří v přestupkovém řízení a dále se příčinou a okolnostmi této události zabývají a čekají navýsledky odborných vyjádření. Škoda byla předběžně vyčíslena na 500 000 korun. Díky perfektní spolupráci všech složek došlo na místě k rychlému zajištění bezpečnosti obyvatel domu, ale i k zabránění většímu rozsahu škod na majetku.

foto: pčr

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 04.08.2021 12:03



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka