Náhradní doklad mohou Plzeňáci získat i v den prezidentských voleb

Plzeňský magistrát zajistil ve dnech konání prvního kola přímé volby prezidenta mimořádnou službu pro občany s trvalým pobytem ve správním obvodu Plzeň-město.

Cílená propagace v Plzni

 Je určena těm, kteří nemají platný občanský průkaz nebo pas. Ve dnech voleb, tedy v pátek 12. ledna 2018 od 14:00 do 21:30 hodin a v sobotu 13. ledna 2018 v době od 08:00 do 13:30 hodin, si mohou nechat vyhotovit na počkání občanský průkaz bez strojově čitelných údajů s dobou platnosti jeden měsíc. Služba je k dispozici na oddělení občanských průkazů a cestovních dokladů Magistrátu města Plzně na náměstí Republiky 16. Občanský průkaz bude vydáván bez správního poplatku.

V těchto mimořádných úředních hodinách si rovněž mohou vyzvednout občanský průkaz či pas i lidé, kteří si o tyto doklady požádali již dříve. Platí to i pro občany, kteří nepatří do správního obvodu města Plzně, ale při podání žádosti uvedli, že si nový průkaz vyzvednou na Magistrátu města Plzně.

Občan je při podání žádosti o vydání občanského průkazu bez strojově čitelných údajů povinen prokázat svou totožnost a spolu s žádostí (lze ji vyplnit na místě) předložit dvě fotografie o rozměru 35 x 45 mm odpovídající jeho současné podobě a zobrazující ho v předním čelném pohledu (fotografie nelze pořídit v budově nám. Republiky 16).

ilustrační foto


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka