Nejlepší stavby kraje se od pondělí představí v Mirošově

Stavby, které letos soutěžily o titul Stavby roku Plzeňského kraje, představí od 6. listopadu výstava na radnici města Mirošov. Zrekonstruovaná mirošovská radnice byla jednou ze soutěžních staveb a odborná porota ji ocenila nominací.

Cílená propagace v Plzni

Výstava ukáže stavby na fotografiích doplněných popisem i hodnocením poroty.
        
Rekordních 40 staveb se poměřovalo v posledním ročníku soutěže Stavba roku Plzeňského kraje. Všechny budou od 6. listopadu k vidění v Mirošově na náměstí Míru v budově zdejší radnice, jejíž rekonstrukce byla v soutěži oceněna nominací na vítězný titul.  „Jsem velice rád, že se výstava soutěže Stavba roku Plzeňského kraje 2022 může uskutečnit právě v rekonstruované budově naší radnice, protože umožní všem návštěvníkům nejen vidět naši stavbu, ale zároveň si prohlédnout všechny nominované stavby a získat o nich základní informace. Každý pak zjistí, do jaké vybrané společnosti architektonicky nádherných staveb se mirošovská radnice dostala,“ říká starosta města Mirošov Vlastimil Sýkora. „Od odborné poroty jsme získali nominaci a zrekonstruovaná radnice byla také i hodnocena. To je obrovská čest pro město Mirošov a velice si toho vážím. Mirošovská radnice svým vzhledem projasňuje prostory náměstí a umožňuje všem návštěvníkům i zaměstnancům využívat moderně vybavené vnitřní prostory. Unikátní je pak široké využití původních půdních prostorů pro zasedací místnost a obřadní síň se zázemím, kdy díky vestavěnému výtahu máme nyní veškeré prostory plně bezbariérové.“
       

Na výstavě soutěže Stavba roku Plzeňského kraje si lidé budou moci prohlédnout fotografie všech soutěžních staveb a přečíst si jejich popis i hodnocení odborné poroty. Pomocí QR kódu se mohou na svém telefonu podívat také na krátká videa k jednotlivým nominovaným stavbám. Expozice bude v Mirošově instalovaná do 26. listopadu.
       
V letošním ročníku soutěže byl titul Stavba roku Plzeňského kraje 2022 udělen třem stavebním dílům. Titul si odnesly novostavba hlavní budovy Lékařské fakulty v Plzni, která získala zároveň i Cenu veřejnosti, rekonstrukce Velké synagogy a Rabínského domu v Plzni a bytová Rezidence Hradišťská v Plzni. Cenu poroty si vysloužila rekonstrukce Semlerovy rezidence v Plzni. Tři plzeňské stavby porota ohodnotila čestným uznáním – bytový dům pro seniory na Nové Hospodě, rodinný dům na Bručné a sportovní halu v Krašovské ulici. Cenu hejtmana Plzeňského kraje získala záchrana Domu U Tří růží v Nepomuku, Cenu primátora města Plzně nové bytové domy Světovar. A plzeňský Světovar bodoval i u Ministerstva průmyslu a obchodu, které ocenilo rekonstrukci místního bývalého pivovaru na TechTower. Cena Svazu podnikatelů ve stavebnictví zamířila k rekonstrukci tramvajové vozovny v Plzni. 
       
Všechny nominované stavby z posledního i několika předchozích ročníků soutěže si lze prohlédnout také online na novém webu www.mapastavbyrokupk.cz. Na interaktivní mapě se vedle fotografií a popisků staveb dají najít také GPS souřadnice, které zájemcům umožní stavby navštívit a vidět na vlastní oči.

Informace o soutěži jsou zveřejněné na www.stavbarokupk.cz.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 05.11.2023 10:54



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka