Nejlepší výčepní piva Gambrinus soutěžili v Plzni

Letošního finále v pivní soutěži Mistr výčepní 2016 pořádanou plzeňským pivovarem Gambrinus se zúčastnilo 27 nejlepších výčepních z regionálních kol a celkem se do letošního ročníku zapojilo na 300 účastníků napříč Českou republikou.

Jarní servisní akce AUTO CB

Mezi finalisty byl letos rekordní počet žen. O titul absolutního vítěze se jich utkalo celkem sedm. Absolutním vítězem v pivní soutěži Mistr výčepní 2016 pořádanou plzeňským pivovarem Gambrinus se ale nakonec stal Petr Hlavatý z liberecké restaurace U Cvičáku.

Pivovar Gambrinus přispívá soutěží Mistr výčepní ke zvyšování úrovně české pivní kultury dlouhodobě. Dobré, správně vychlazené a hezky načepované pivo do čisté sklenice je jednou z nejdůležitějších podmínek spokojenosti zákazníků a příjemného zážitku z návštěvy restaurace.  Gambrinus připravuje pro letošní rok velkou akci, kterou by chtěl zvýšit povědomí o péči o pivo, jeho správném čepování a servírování. A právě nejlepší výčepní, mistři svého řemesla, by měli sehrát v tomto projektu důležitou roli. „Jsme přesvědčení, že vaříme skvělé pivo a rádi bychom, aby se ve stejné kvalitě dostalo až na stůl před naše štamgasty. Proto máme pro letošní rok připravenou rozsáhlou aktivitu, která by měla oslovit až dva tisíce hospod. Půjde o skutečně velkou věc, takže zvažujeme zapojení i těch nejlepších výčepních, z nichž většinu jsme mohli vidět právě na soutěži o Mistra výčepního,“ uvedl Marek Dvořák, manažer značky Gambrinus.

Ostatně i sami účastníci předešlých ročníků potvrzují, že své zkušenosti ze soutěže ocenili i ostatní kolegové výčepní. „Vítězství nebylo jen zvýšením vlastní prestiže a propagace naší hospody, ale zároveň i příležitost, předat své zkušenosti dalším kolegům a kolegyním,“ řekla loňská absolutní vítězka Marie Černá.

Řemeslo výčepního není již jen doménou mužů 

Letošní ročník Mistra výčepního Gambrinus ukázal také na zajímavý trend, mezi dvaceti sedmi finalisty bylo zastoupeno celkem sedm žen, což je nejvíce v historii soutěže. Porota nakonec ovšem rozhodla o prvenství pro Petra Hlavatého, který je výčepním v restauraci U Cvičáku v Liberci. 

Pořadí Jméno a příjmení Město Hostinec

1. Petr Hlavatý Liberec U Cvičáku

2. Petra Kolářová České Budějovice Čečovka

3. Dominik Šafránek Třebíč Kozlovna Alfa


 „Ocenění je pro mě velká čest, svým způsobem by si ale prvenství zasloužili všichni zúčastnění, protože i oni dokázali, že dělají dobré jméno svému řemeslu,“ uvedl Petr Hlavatý. Vedle samotného titulu Mistra výčepního obdrží vítěz od pivovaru také nefiltrovaný ležák Gambrinus v dřevěném soudku. Letošní nejlepší mistr výčepní ho narazí přímo ve své domovské hospodě během oslavy, kterou pro něj pivovar Gambrinus uspořádá.

Poznámka redakce pro milovníky pěnivého moku: navštivte pivní lázně, kde každý hotelový pokoj má svou vlastní pípu.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka