Nemocnice Horažďovice zrekonstruovala velké umývárny

Pacienti s pohybovými problémy, kteří se při hygieně neobejdou bez pomoci ošetřovatelského personálu, mají od srpna nové umývárny.

Cílená propagace v Plzni

 Jedná se o společné umývárny na lůžkových stanicích, kde se myjí buď imobilní pacienti, nebo i další pacienti, kteří z jakýchkoli důvodů nevyužívají menší umývárny na pokojích. Rekonstrukce dvou velkých koupelen vyšla na půl milionu korun.

„Dělaly se prakticky celé nové. Práce zahrnovaly vodoinstalaci, novou kanalizaci, izolaci podlah, nové obklady a dlažbu včetně odtokových kanálků a jsou tu nové termobaterie, umyvadla, zástěny, sedátka a další sanitární technika,“ říká ředitel nemocnice Martin Grolmus. Původní koupelny z 90. let už byly nevyhovující jak funkčně tak esteticky. „Samozřejmě chceme, aby to prostředí nemocnice bylo i přívětivé,“ doplňuje ředitel.

Nemocnice následné péče v Horažďovicích pečuje hlavně o pacienty, kteří potřebují odbornou pooperační nebo dlouhodobou ošetřovatelskou péči s kvalitní rehabilitací. Má 140 lůžek na bezmála 60 pokojích. Polovina z nich má vlastní sociální zařízení včetně koupelny. U zbylých je vlastní toaleta a umývárna zbytečná, protože by je pacienti kvůli svému hendikepu nemohli využívat.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka