Nemocnice Svatá Anna má nové výtahy

Výtahy jsou větší, tišší a především spolehlivější. Nemocnici a Plzeňský kraj jako vlastníka vyšly na 3,8 milionu korun.

Jarní servisní akce AUTO CB

"Jedná se o osobní a nákladní výtah. Oba nahradily původní výtahy z 80. let, které již byly zastaralé a ani opravami nebylo možné splnit současné normy Evropské unie," uvedla ředitelka nemocnice Dagmar Špédlová.

Oba výtahy spojují všechna patra od suterénu po 3. nadzemní podlaží. Osobní využívají hlavně pacienti, kteří se přemisťují z lůžkových stanic na vodoléčbu a další rehabilitační terapie, případně i personál a návštěvy. Nákladní výtah slouží především k zásobování a k převozu imobilních pacientů přímo na lůžkách. Nemocnice má i třetí výtah, který byl postaven nově v roce 2015. 

Nemocnice v Plané, která poskytuje především ošetřovatelskou a rehabilitační péči a sociální služby, bude v nějbližší době kupovat také nová elektricky polohovatelná lůžka. "Už je vybrán dodavatel. Zakázka obsahuje bezmála 70 lůžek včetně nočních stolků, matrací a dalšího příslušenství, jako jsou infuzní stojany, hrazdičky a podobně," říká ředitel krajských nemocnic Marek Kýhos s tím, že loni vyměňovala všechna lůžka i Rokycanská nemocnice.     

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka