Nemocnice Svatá Anna má všechna lůžka elektricky polohovatelná

Pacienti Nemocnice následné péče Svatá Anna mají větší pohodlí a komfort.

Cílená propagace v Plzni

Nemocnice nakoupila za 2,7 milionu korun nová elektricky polohovatelná lůžka a noční stolky. Lůžka nahradila poslední ze starších postelí bez elektrického ovládání. Podstatnou část investice pokryl Plzeňský kraj.

Nemocnice má přes sto lůžek. Zhruba třetina jich byla modernizována v uplynulých letech. Zbylá v tomto týdnu. „Jedná se o 65 nových lůžek. Jsou kompletně elektricky polohovatelná včetně výšky pelesti, náklonu, polohy zádové opěrky i dalších částí. Každé lůžko má i vlastní napřimovací hrazdu, infuzní stojan a samozřejmě antidekubitní matraci,“ uvedl šéf krajských nemocnic Marek Kýhos.

Pro pacienty znamenají nová lůžka více pohodlí a méně závislosti na personálu. „Dálkovým ovládáním si sami nastaví libovolnou polohu i méně pohybliví pacienti. Mohou se posadit nebo naopak lehnout, zvednout podhlavník či část pod nohami nebo sjet s postelí níže či výše,“ vysvětluje ředitelka nemocnice v Plané Dagmar Špédlová s tím, že elektrické ovládání uleví i ošetřovatelkám a sestrám. „Na starších postelích bylo polohování manuální a tedy fyzicky někdy dost náročné, neboť na nich občas leží pacienti s hmotností přes sto kilogramů,“ dodává.

Nemocnice letos modernizovala výtahy a loni rekonstruovala celé rehabilitační oddělení. Svoji péčí pomáhá především lidem, kterým zranění či nemoc způsobily snížení pohyblivosti, aby se naučili s hendikepem nebo po prodělané operaci či léčbě opět samostatně pohybovat a vrátit se pokud možno k plnohodnotnému životu. Doléčuje zdravotní potíže ze všech oborů medicíny zejména léčebnou tělesnou výchovou. A stará se i o dlouhodobě nemocné pacienty vyžadující zejména ošetřovatelskou péči, popřípadě i sociální služby.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka