Nemocnice Svatá Anna obhájila pečeť kvality

Navzdory nepříznivé epidemiologické situaci obhájila v těchto dnech Nemocnice následné péče Svatá Anna pečeť kvality a bezpečí poskytovaných zdravotních služeb.

Jarní servisní akce AUTO CB

Uděluje ji Spojená akreditační komise, o.p.s. Certifikát plnění národních standardů kvality obhájila nemocnice už potřetí a může ho tak užívat až do roku 2023. „I vzhledem k tomu, v jaké době se nemocnice na audit připravovala a kdy se šetření uskutečnilo, patří všem zaměstnancům za úspěšnou reakreditaci velké uznání a poděkování,“ uvedl šéf krajských nemocnic Marek Kýhos.

Akreditace dle národních standardů SAK je signálem pro všechny pacienty, odbornou veřejnost i partnery, že nemocnice poskytuje zdravotní služby na vysoké úrovni. A nejen zdravotní. Šetření prověřuje kromě lékařských či sesterských standardů, standardů fyzioterapeutické péče a ambulantních služeb, také technické zázemí a vybavení nemocnice. A součástí hodnocení je i spokojenost pacientů, vyhodnocení rizik při poskytování zdravotních služeb a jejich předcházení.

„V letošním roce byl audit o to náročnější, že všichni musíme plnit epidemiologická opatření, která komplikují některé běžné činnosti nemocnice. Museli jsme se připravit na situace zvýšeného hygienického režimu či izolace v různém rozsahu a ty i převést do praxe,“ říká ředitelka nemocnice Dagmar Špédlová. „Personál také musí používat dle aktuální situace ochranné osobní pracovní prostředky, které ovšem snižují jejich osobní komfort při výkonu povolání. Náročnější bylo i provedení některých revizí či kontrol, které na jaře tohoto roku byly z důvodu nouzového stavu přerušeny a musely být doplněny v období, kdy tyto kontroly požadovalo mnohem více subjektů,“ doplňuje ředitelka.

Akreditaci SAK mají i další krajské nemocnice. „Dokládá to naši dlouhodobou snahu zajistit všem obyvatelům kraje i z odlehlejších regionů kvalitní a dostupnou zdravotní péči a vůbec lékaře, sestry i další odborný personál, na který se mohou s důvěrou obrátit,“ doplňuje předseda představenstva Nemocnic Plzeňského kraje Marek Kýhos.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka