Nepomuk se dočkal přestupního dopravního uzlu

Ve čtvrtek 12. září bude předán do provozu přestupní uzel Dvorec – Nepomuk. Celý projekt včetně realizace stál 25,5 milionu Kč.

Cílená propagace v Plzni

„Realizace tohoto projektu přinese zkulturnění celého prostoru před nádražím a je také vyřešen problém dřívější kumulace osobní a hromadné dopravy,“ říká úvodem starosta Nepomuku ing. Jiří Švec.

Zhotovení dopravního uzlu přinese i komfortnější přístup cestujících k vlakům, dále se zde nachází i 18 parkovacích míst pro kola v zastřešeném boxu a cestující mají také možnost občerstvení v městském pohostinství, dříve známém pod názvem hotel Dvorec, které se nachází v přímém sousedství přestupního uzlu.

 „Velmi bych si přál, a také se to po této realizaci přestupního uzlu nabízí, i rekonstrukci nádražní budovy, která patří Českým drahám. Přineslo by to i další pozitivní efekt pro cestující veřejnost,“ uzavírá starosta Švec.¨

Celý projekt byl financován částkou 12.8 mil. Kč z operačního programu IROP, dále přispěl krajský úřad Plz. kraje dotací ve výši 5.2 mil. Kč a zbylá částka 7.5 mil. Kč byla financována z rozpočtu Města Nepomuk. Projekt vypracovala společnost D Projekt Plzeň Nedvěd s.r.o. a zhotovitelem byla firma Berdych plus s.r.o., která realizaci dokončila s měsíčním předstihem oproti původnímu harmonogramu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka