Neziskovky dostanou dodatky ke smlouvám na granty prevence kriminality

Rada města Plzně na svém zasedání ve čtvrtek 30. listopadu souhlasila s uzavřením dodatků ke smlouvám podepsaným v roce 2022 mezi městem Plzní a sedmi neziskovými organizacemi, které pomáhají lidem se sociálním znevýhodněním.

Cílená propagace v Plzni

 Dodatky ke smlouvám se týkají rozdělení provozních nákladů v rámci čerpané dotace.

„Sedm organizací získalo z rozpočtu Odboru bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení dotace na období let 2022 až 2025. V těchto letech se mezi ně v rámci čtyřletých grantů rozdělí více než 11 milionů korun. Podpora je určena na řadu programů především v oblasti adiktologických služeb, tedy například na prevenci závislostního chování, jeho včasnou identifikaci a intervenci, na poradenství, léčbu či snižování rizik spojených se závislostním chováním, ale také na sociální začleňování osob s těmito poruchami, na práci s jejich blízkými i na prevenční programy. Čtyřleté granty umožňují organizacím dlouhodobou koncepční práci s lidmi ohroženými závislostmi či sociálním vyloučením,“ vysvětlil radní města Plzně pro oblast bezpečnosti a prevence kriminality Jiří Winkelhöfer a dodal: „Dodatky k těmto smlouvám jsou uzavírány každý rok podle skutečného čerpání dotace. V dodatcích jsou podle aktuální situace specifikovány materiálové a nemateriálové i mzdové náklady.“

Čtyřleté granty v letech 2022 až 2025 z rozpočtu Odboru bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení Magistrátu města Plzně na základě rozhodnutí zastupitelů města Plzně čerpají tyto neziskové organizace: Centrum protidrogové prevence a terapie, Spolek Ulice Plzeň, POINT 14, Člověk v tísni, Salesiánské středisko mládeže – dům dětí a mládeže Plzeň, ARTEDA a Salesiánské hnutí mládeže Klub Plzeň. 

Uzavření aktuálních dodatků ke smlouvám musí ještě schválit zastupitelé města Plzně na svém zasedání 14. prosince.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka