Obyvatelé domu v Manětínské 9 a 11 mají třikrát více parkovacích míst

Správa veřejného statku města Plzně za tři a půl milionu korun rekonstruovala slepý konec Manětínské ulice na Lochotíně. Opraven je povrch silnice, chodníky, veřejné osvětlení a došlo také k navýšení parkovacích míst.

Cílená propagace v Plzni

„Nedávno dokončené stavební práce trvaly pětačtyřicet dní. Opravován byl zhruba šedesátimetrový úsek slepého konce Manětínské ulice před bytovým domem s čísly popisnými 9 a 11. Hlavním cílem rekonstrukce za tři a půl milionu korun bylo zvýšit počet parkovacích míst pro obyvatele těchto domů. Z původních devíti jich tam nyní jsou tři desítky a z toho dvě parkovací místa jsou vyhrazená pro vozidla přepravující pohybově postižené osoby,“ uvedl náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy Aleš Tolar, do jehož gesce spadá také Správa veřejného statku města Plzně.

Dodal, že kromě navýšení parkovacích míst a oprav povrchu silnice i úprav chodníků včetně těch navazujících, došlo i k výměně zastaralého veřejného osvětlení. Byla demontovaná čtyřicet let stará osvětlovací soustava, která byla nahrazena a doplněna novými stožáry s moderními LED svítidly včetně nových kabelových tras.

„Po dobu stavebních úprav musela být tato část Manětínské pro auta uzavřena. Děkujeme jejím obyvatelům za trpělivost a věříme, že opravený úsek jim bude dobře sloužit,“ podotkl Aleš Tolar.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka