Ochrnutý policista z Plzeňska získal ve sbírce 445 korun

Ředitel Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje spolu s policejním kaplanem předali finanční šek Jiřímu Štruncovi, teď již bývalému policistovi z obvodního oddělení Plzeň 4.

Cílená propagace v Plzni

Dne 23. prosince 2022 vyhlásil ředitel Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje Jaroslav Vild, spolu s policejním kaplanem Jiřím Ignácem Laňkou z Křesťanské policejní asociace, finanční sbírku na podporu kolegy z obvodního oddělení Plzeň 4. Ten se těžce zranil při skoku do vody.

K nešťastné události došlo ke konci srpna loňského roku v malé obci na Plzeňsku. Jirka si užíval zasloužené chvíle volna se svými nejbližšími až do okamžiku, kdy se při skoku do bazénu zranil tak nešťastně, že upadl do bezvědomí a i přes okamžitou pomoc příbuzných a následnou profesionální první pomoc, dosud zdravý a vitální muž a nadšený sportovec, ochrnul na celé tělo.

V jediném okamžiku se tak změnily osudy desítky lidí a rodina se nečekaně ocitla ve složité, psychicky a ekonomicky náročné životní situaci.

Krajské ředitelství se proto ve spolupráci s Křesťanskou policejní asociací rozhodlo vyhlásit veřejnou sbírku, která byla ukončena 28. února 2023.

Jiří je v současné době hospitalizován v rehabilitačním ústavu v Kladrubech, kde každý den pravidelně cvičí a rehabilituje. Daří se mu dobře a dělá velké pokroky.

A právě do Kladrub se za Jiřím vydal krajský ředitel plk. Vild spolu s policejním kaplanem plk. Laňkou a s ředitelem Městského ředitelství policie Plzeň plk. Machuldou, aby mu předali symbolický šek s vybranou finanční částkou 445 tisíc korun, přičemž finanční prostředky byly zaslány na účet rodiny.

"Chtěli bychom touto cestou poděkovat všem, ať již jednotlivcům či organizacím, kteří na sbírkový účet přispěli jakoukoliv částkou. Velmi si vážíme tohoto projevu solidarity a lidskosti. Děkujeme a přejeme Jiřímu do budoucna hodně štěstí," říká policejní mluvčí Michaela Raindlová.

foto: pčr

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 09.04.2023 07:01



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka