Očkování v Plzeňském kraji: pro je dle aktuálního průzkumu 100 % dotázaných

Otázku vakcinace řeší v rodinách především ženy. Podle aktuálního průzkumu jsou všechny dotázané ženy z Plzeňského kraje jasným zastáncem povinného, ale i vybraného nepovinného očkování.

Jarní servisní akce AUTO CB

V kategorii dobrovolného očkování je v Plzeňském kraji nejvyšší zájem o očkování proti klíšťové encefalitidě, rakovině děložního čípku, žloutence typu A a proti zákeřným pneumokokovým infekcím. Právě poslední zmíněné pneumokokové infekce, které způsobují mimo jiné těžké zápaly plic, se Plzeňskému kraji bohužel nevyhnuly ani loni. Podle svých statistik eviduje Krajská hygienická stanice Plzeňského kraje na 23 případů nákaz, dva případy skončily tragicky.

Současná epidemie spalniček, která se šíří Evropou, opět otevřela diskusi k tématu očkování. V průzkumu, realizovaném mezi ženami, které ve většině rodin fakticky řeší otázku kolem vakcinace, se ukázalo, že s povinným očkováním souhlasí v Plzeňském kraji bez výjimky všechny dotázané ženy (100 %), nevyhýbají se ale ani vakcinaci nepovinné.

Dvě třetiny dotazovaných žen dokonce uvedly, že plně respektují názor dětského lékaře a volí vakcinaci, která je jim pro jejich děti doporučena. Více než polovina buď již své děti očkovala, nebo určitě bude očkovat proti rakovině děložního čípku (57 %), klíšťové encefalitidě (57 %) a žloutence typu A (52 %). Téměř polovina (48 %) dotazovaných již využila anebo plánuje využít možnost očkování proti pneumokokové infekci. Zájem je ale i o očkování proti rotavirovým infekcím, planým neštovicím a meningitidě. 

Výskyt pneumokokových infekcí v Plzeňském kraji
Jedním z doporučených očkování je i vakcinace proti pneumokokové infekci, v Plzeňském kraji s tímto doporučeným očkováním souhlasí 48 procent dotázaných žen. Podle hygienické stanice Plzeňského kraje se tyto nebezpečné infekce nevyhnuly obyvatelům ani loni, kdy bylo evidováno 23 případů nákaz těmito bakteriemi způsobujícími mimo jiné vážné zápaly plic a pneumokokové meningitidy.
Dva pacienti těžkému onemocnění podlehli.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 30.04.2017 08:12



5 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka