Opravy dětského hřiště Na Hvězdě po ataku vandalů finišují

Počátkem srpna se oblíbené dětské hřiště na Hvězdě stalo předmětem brutálního, a hlavně nepochopitelného útoku vandalů.

Jarní servisní akce AUTO CB

Při něm byl z velké části poškozen bezpečnostní plot, zničen kolotoč, jehož část byla pohozena do silnice a vytržen sedák z řetězové houpačky. Celá situace je o to smutnější, že oplocení a herní prvky jsou poměrně nové, vše bylo instalováno v rámci bezpečnosti a zvýšení komfortu pro děti během posledních dvou let.

Plzeňský centrální obvod ihned zareagoval a oslovil příslušné firmy, které se v rámci spolupráce pustily do oprav zdevastovaného hřiště.

„Došlo k poškození více než 50 panelů, které jsme dodali nové. Ostatní jsme museli sundat, opravit, narovnat a namontovat zpátky,“ informuje Tomáš Urbánek, jednatel fy Pletiva Dobrý, která operativně zareagovala a vyšla obvodu vstříc v opravách poškozeného mobiliáře. „Naprosto nesouhlasíme s takovým jednáním a přijde nám nepochopitelné, jak někdo může tímto způsobem poškodit dětské hřiště. Jelikož chceme zvláště v této době pomoci, rychle jsme reagovali a v co nejkratší době dáme oplocení na hřišti do pořádku,“ dodává.

Rozsáhlá poškození jsou ve většině případů již opravena, včetně dětského kolotoče, dodělávají se poslední panely oplocení, takže hřiště bude v několika příštích dnech plně funkční.

„Nemohu stále pochopit, jak někomu mohou překážet dětské prvky, či dokonce oplocení, které je zde naistalováno kvůli bezpečnosti hrajících si dětí. Došlo ke škodě blížící se 150 tisícům korun a já doufám, že policie, která má tuto věc v šetření, viníky dopadne a budou se z toho, co udělali, zodpovídat. Jsem moc rád, že zde máme takové podnikatele, kteří neváhali a poskytli obvodu slevu ve výši téměř 100 tisíc korun. Proto bych chtěl poděkovat firmám Pletiva Dobrý a AZ Sportservis za vstřícnost a pomoc při řešení této nepříjemné situace. Velice si toho vážíme,“ říká David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka