Osm tisíc respirátorů rozvezl centrální obvod školkám a školám

Ze státních hmotných rezerv uvolnila vláda 2, 9 milionu respirátorů FFP2, které byly přes kraje rozeslány do škol a školských zařízení.

Cílená propagace v Plzni

Zaměstnanci z řad pedagogů i nepedagogů dostanou po desíti kusech, aby se mohli chránit před rizikem nákazy nemoci Covid – 19.

Školy a školská zařízení jsou pokládána za jedny z nejrizikovějších míst, kde se toto onemocnění může šířit, a proto je třeba předejít možné nákaze pracovníků ve školství.

„Nechtěli jsme zbytečně čekat a urychleně jsem si tedy vyzvedl bezmála osm tisíc těchto respirátorů,“ informuje Petr Baloun, I. místostarosta plzeňského centrálního obvodu, který je osobně autem distribuoval do všech jedenácti mateřských a desíti základních škol v obvodu. „Byť do naší gesce patří jen mateřské školy, nabídl jsem pomoc i při distribuci respirátorů do základních škol. Je to při jedné cestě a jde o zdraví nás všech.“ dodává Petr Baloun.

Respirátory byly ve středu 7 října rozvezeny příslušníky Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje na určená distribuční místa jednotlivých obcí s rozšířenou působností. Odtud jsou pak rozváženy do jednotlivých školských zařízení.

„Jsem rád, že jsme mohli urychlit distribuci roušek do škol a doufám, že dodané respirátory splní svůj účel a pomohou v této těžké situaci,“ doplnil David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka