Otcové a dědové si užili oslavu ve Škodalandu

Škodaland byl o víkendu opět místem, kde to žilo. Neděle 19. června totiž patřila všem otcům a dědům, kteří oslavili svůj mezinárodní den. Centrální městský obvod ve spolupráci se spolkem Nošenky z Plzně, z.s. jim proto připravil velkolepou oslavu.  

Jarní servisní akce AUTO CB

Dobré jídlo a pití, zmrzlina, skvělá hudba a také spousta atrakcí pro děti i dospělé. Tak to vypadalo v multifunkčním areálu Škodaland, kam zavítaly stovky otců a dědů se svými ratolestmi, aby oslavili svůj svátek. „Matky a ženy mají svůj svátek, ale občas se zapomíná na to, že také táta je jednou z nejdůležitějších osob v našem životě a rozhodně mu máme za co děkovat. Jsem proto moc rád, že existuje i svátek otců, ke kterému jsme se mohli touto akcí připojit,“ říká starosta MO Plzeň 3 David Procházka.

Mezi atrakcemi letos nechyběly nejrůznější dílny, stánky nebo středověká vesnička. Zahrály kapely Trilobit Rock a Rambanbám. Během horkého dne pak návštěvníci ocenili zejména vodní stěnu a pěnovou koupel, o které se postarali dobrovolní hasiči. „Protože v takové dny jako je Den otců by měla být rodina pospolu, připravili jsme pro všechny velmi pestrý program, ve kterém si to své našel opravdu každý.  Už v roce 2019, kdy jsme tuto akci spolupořádali poprvé, jsme si dali za cíl oslavit tatínky a dědečky, jako důležitý a nedílný pilíř rodiny a poukázat na pouto mezi otcem a jeho dítětem,“ vysvětluje místostarosta Stanislav Šec.

 „Den otců má ve světě bohatou historii. V Čechách ale tolik známý není, a proto chceme touto akcí přispět k větší osvětě ve společnosti, aby nejen matky, ale i otce vnímala jako někoho, kdo si zaslouží úctu a oslavu. Věřím, že tatínky naše oslava potěšila, protože to byla skvělá příležitost dělat něco zajímavého společně s dětmi,“ dodává I. místostarosta Petr Baloun.

Den otců není v našich zemích zatím příliš rozšířeným svátkem a začal se poprvé slavit v červnu roku 1910 na počest otce, který po smrti své manželky sám vychoval pět dětí. Tradici založila jeho dcera Sonora Smartová Doddová s tím, že toto ocenění si zaslouží i muži, kteří se o své děti a rodiny starají odpovědně a s láskou. Svátek je pohyblivý a připadá na každou třetí červnovou neděli.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 22.06.2022 08:05



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka