Parkoviště u bazénu na Slovanech bude pro plavce zdarma, pro ostatní placené

Plzeň chce vyřešit problém s parkováním, který mají dlouhodobě návštěvníci Bazénu Slovany. Ti často nenachází volné místo na přilehlém parkovišti, neboť jej využívají k odstavení svých vozů místní obyvatelé.

Cílená propagace v Plzni

Rada města Plzně proto schválila zpoplatnění parkovacích stání, pro návštěvníky bazénu však zůstane parkoviště zdarma.  Zpoplatnění začne platit, jakmile si parkoviště do provozu převezmou Plzeňské městské dopravní podniky. Vjezd na parkoviště zajistí závorový systém.

„Parkoviště je v současné době zrekonstruované, po kolaudaci si jej převezme Správa veřejného statku města Plzně v roli správce komunikací, na základě dodatku k mandátní smlouvě pak dojde k převzetí organizátorem statické dopravy, tedy Plzeňskými městskými dopravními podniky. Z tohoto důvodu je účinnost navrhovaných cen odložena do data, kdy bude moci smluvní organizátor města Plzně předmětné parkoviště převzít do provozu,“ uvedl technický náměstek primátora Pavel Šindelář. 

Ve všední dny a sobotu a neděli odpoledne zaplatí lidé 10 korun za každou započatou hodinu, v sobotu a neděli dopoledne 20 korun.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka