Na sváteční stůl patří svatomartinské víno a samozřejmě husa. Svatomartinská vína, první z ročníku, která zrála jen několik týdnů, mají 11. listopadu premiéru, i když v nabídce zůstávají minimálně do Vánoc.
Husa se podle legendy na pekáč dostala proto, že zradila svatého Martina a s jablky, hruškami, švestkami i tradičně s knedlíky a zelím ji nabízí minimálně desítka plzeňských restaurací.
Pečenou husu tentokrát na medu budete moci ochutnat v restauraci Bohemia (Anglické nábřeží 1), kde nebude chybět ani předkrm z husích jater na víně.
Husí stehno sous vide, parfait z konfitované husy i husí kaldoun nabídne o svatomartinském víkendu také restaurace Comix (náměstí Republiky 14a)
Svatomartinské menu nebude od 11. do 20. listopadu chybět ani v restauraci hotelu Continental (Zbrojnická 8)
Green Gondola (Pallova 12) nabídne o druhém listopadovém víkendu speciální svatomartinské menu. Ochutnat budete moci například husí játra se švestkovou omáčkou anebo husí stehýnko na červeném víně.
V Klubu malých pivovarů (Nádražní 16) se na svatého Martina bude podávat pečená husa i paštika z husích jater.
Tradiční svatomartinskou husu pečenou na pomerančích s červeným zelím s brusinkami a špekovým knedlíkem si můžete dát o svatomartinském víkendu také v Saloonu Roudná (Na Roudné 17).
Na staročeské polévce s husím masem a pomalu pečeném husím stehně s červeným zelím a jablky a svatomartinském víně si pochutnáte také v restauraci Slunečnice (Jungmannova 4).
Svatomartinské posvícení chystá restaurace U Švejka (Riegrova 12). Od středy 9. do neděle 13. listopadu tu budete moci ochutnat kachnu z ekologického chovu i svatomartinská vína.
U Mansfelda (Dřevěná 9) si na svatomartinském menu pochutnáte od 11. do 17. listopadu. Letos se bude servírovat konfitované husí stehno podávané s vinným zelím, variací knedlíků a mandlovou nádivkou. V místní vinotéce rozhodně nebude chybět svatomartinské víno.
zdroj u restaurací - plzen.eu
Komentáře
Sdílet článek