Pivní novinky z Proudu: Coffee Sour IPA, PepperYour Gose a Witbier

Plzeňský experimentální pivovar Proud úspěšně naplňuje vizi, se kterou před dvěma lety vznikl: Navazovat spolupráci se zajímavými partnery a společně vytvářet originální produkty, které potěší všechny milovníky kvalitních piv.

Cílená propagace v Plzni

Novinka Coffee Sour IPA vzešla ze spojení piva a výběrové kávy z pražírny The Miners. „Jde o dobře pitelné pivo s výraznou ovocnou vůní, která vznikla kombinací chmele a pražené kávy přidané během kvašení,“ představuje nový speciál sládková pivovaru Proud Lenka Straková.

Po belgickém saisonu Pepper Your Saison pokračuje spolupráce Proudu s českou značkou .pepper..field novinkou Pepper Your Gose s prvotřídním zeleným lyofilizovaným Kampotským pepřem, solným květem z Kampotu a špetkou rozmarýnu. Kampotský pepř nejvyšší kvality tým .pepper..field vykupuje přímo od kambodžských farmářů, bez prostředníků a za férové ceny. 

A jaké je pivo Pepper Your Gose podle sládkové Lenky Strakové?

„Lehké pivo německého pivního stylu Gose, ve kterém se spojuje několik méně tradičních chutí i vůní. Po přivonění můžete cítit kombinaci rozmarýnu a zeleného pepře, který se projevuje i v chuti, kde je následován výraznou kyselostí a jemnou slaností.“

Třetí aktuální novinka z Proudu, Witbier, je dílem  bratrů Honzy a Štěpána Kozlíkových. Štěpán má na starosti provoz Pivotéky v  Pivovarském muzeu v Plzni, Honza pracuje přímo v pivovaru Proud a dohromady tvoří osvědčenou domovarnickou “značku“ Rohatá mafie. „Kluci jednou přišli se super receptem na witbier s koriandrem a pomerančovou kůrou. Tak jsme si řekli, že ho uvaříme ve větším,“ říká Michal Škoda, ředitel pivovaru Proud. Výsledkem je  osvěžující pivo belgického stylu Witbier, které přímo láká k posezení na zahrádce. Ve vůni se krásně projevují ovocné tóny spojené s mírnou kořeněnou štiplavostí a vůní koriandru. Chuťově se řadí mezi méně hořká piva, s příjemně nasládlým charakterem, který je vyvážen jemnou kyselostí.

Poznámka redakce: pokud jste milovník nebo milovnice piva a chcete vyzkoušet unikátní koupel v pivu, doporučuji vám navštívit pivní lázně v Nepomuku. Byl jsem tam a doporučuji.

Honza Vavřička




 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka