Plánovaná cyklostezka Koterov – Starý Plzenec by mohla získat podporu z IROP

Zastupitelé Plzně schválili přípravu a podání žádosti o dotaci z IROP na projekt Cyklostezka Koterov – Starý Plzenec, na němž spolupracují Městský obvod Plzeň 2 – Slovany a město Starý Plzenec.

Cílená propagace v Plzni

Projekt za 24,3 milionu korun by mohl získat dotaci z 50. výzvy Integrovaného regionálního operačního programu – Integrované projekty ITI, a to až 20,9 milionu korun. Zbylé náklady by uhradili oba partneři, kteří na projektu pracují už tři roky. Stezka by mohla být vybudována v příštím roce.

„Plánovaná cyklostezka Koterov – Starý Plzenec využívá nivu řeky Úslavy, která poskytuje rovinatý terén v jinak kopcovitém terénu a zároveň přírodní prostředí v urbanizovaném prostoru. Z hlavních podporovaných aktivit půjde především o výstavbu nové cyklotrasy, do které patří především zemní práce a pozemní komunikace – cyklotrasa,“ uvedl Petr Náhlík, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.
 
Jedná se o dva spojité úseky v délce 700 metrů a 2,5 kilometru, tedy úsek Koterov a úsek Starý Plzenec. Do fáze stavebního povolení jsou oba úseky připravovány jako samostatné stavby, s dvěma stavebníky – statutárním městem Plzeň zastoupené Městským obvodem Plzeň 2 – Slovany a městem Starý Plzenec. Hranice obou úseků je vymezena hranicí katastrálních území. „Vzhledem k faktu, že dle podmínek programu IROP musí mít každý projekt vždy jen jednoho příjemce dotace, bylo dohodnuto, že příjemcem dotace bude statutární město Plzeň a jeho partnerem město Starý Plzenec,“ doplnil Petr Náhlík.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka