Plzeň bude žádat o dotaci na zvýšení kybernetické bezpečnosti

V prostředí Metropolitní sítě a koncových zařízení, které jsou nad metropolitní sítí užívány, není nasazena dostatečná ochrana koncových stanic a operačních systémů serverů před škodlivým kódem.

Jarní servisní akce AUTO CB

Proto se město Plzeň uchází o dotaci v rámci Integrovaného regionálního operačního programu 2021–2027 v 4. výzvě IROP – kybernetická bezpečnost. Podání žádosti schválili zastupitelé.

„Hlavním cílem projektu je realizovat vybrané aktivity (opatření) k prohloubení kybernetické bezpečnosti ve vybraných oblastech. Jedná se o zvýšení ochrany před škodlivým kódem a nasazení nových technologií pro detekci kybernetických bezpečnostních událostí a zvýšení bezpečnosti komunikační sítě. O dotaci bude žádat Správa informačních technologií města Plzně. Schválili jsme zároveň předfinancování projektu ve výši 100 procent, to je maximálně ve výši 32 milionů korun včetně DPH, které bude kryté z Fondu města Plzně pro kofinancování dotovaných projektů v případě přidělení dotace. Ve Fondu zároveň blokujeme částku 4,8 milionu korun určenou na spolufinancování,“ popsal David Šlouf, náměstek pro oblast ekonomickou, bytovou, sociální začleňování a nakládání s majetkem města.

Město proto potřebuje pořídit programové vybavení, které mu zajistí pokrytí bezpečnostních hrozeb v oblasti ochrany před škodlivým kódem.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka