Plzeň od pátku do neděle ovládají strašidla a Historický víkend

V letošním roce bude program akce zasazen zejména do dob První republiky, která letos slaví 100 let.

Cílená propagace v Plzni

Zachová ale své tradiční prvky jako Rej a Vejšlap strašidel, Pohádkovou cestu …

Režisérem letošního Historického víkendu je Petr Batěk, který připravil program ve spolupráci se spolkem šermířů a přátel historie Plzeňští (Petr Merxbauer) a Rytířů Koruny České (Martin Cholinský). V hlavní roli se představí nalezená Plzeňská kronika a kronikář Košata. Ožijí známé i méně známé postavy a příběhy z dějin  města.

Akce proběhne tradičně na několika scénách v historickém centru Plzně. Hlavní bude opět na náměstí Republiky, tentokrát však ve zcela nové podobě. Děj budou moci diváci sledovat hned na dvou pódiích, která bude spojovat pohyblivý povoz.

Ožijí i scény v Proluce a Mlýnské strouze, uskuteční se netradiční komentované prohlídky historických budov České spořitelny a Studijní a vědecké knihovny PK.

Historický víkend drží rekord z roku 2009 a to v největším počtu strašidel na jednom místě - 4402. "Letos se pokusíme o zápis v co největším počtu lidí v dobovém oblečení. Počítáni budou lidé v oblečení z První republiky. Např. ale i v kroji nebo dobové uniformě. Budeme rádi, pokud se s námi návštěvníci akce do tohoto pokusu zapojí. Rekord bude uskutečněn s agenturou Dobrý den z Pelhřimova," říká ředitelka pořádající Nadace 700 let města Plzně Alena Kozáková.

V době, kdy se koná Historický víkend, je v mazhausu plzeňské radnice instalována výstava 25 let pro vás, která mapuje činnost Nadace 700 let města Plzně od jejího založení.

foto: www.nadace700.cz

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka