Plzeň opět pomůže inovativním firmám v aglomeraci

Rada města Plzně schválila vyhlášení výzvy s názvem Plzeňské podnikatelské vouchery. Smyslem programu je rozvíjet podnikatelské prostředí a zvýšit konkurenceschopnost firem.

Cílená propagace v Plzni

Město program vypisuje prostřednictvím Podnikatelského a inovačního centra BIC Plzeň a mezi firmy chce rozdělit celkem 4 miliony korun. 

„Cílem projektu je propojit inovativní společnosti podnikající v Plzeňské aglomeraci s výzkumnými organizacemi tak, aby podnikatelé mohli využít služeb výzkumníků ke zvýšení svého inovačního potenciálu, tedy dostali se k takovým řešením, která přesahují jejich možnosti. Město podpoří pouze nákup služeb od výzkumných organizací, které jsou uvedené na webových stránkách Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR,“ vysvětlil Daniel Kůs, radní pro oblast Smart Cities a podporu podnikání.

Ve výzvě pro rok 2023 jsou alokovány 4 miliony korun, tedy o 2 miliony korun více než pro loňský rok. „Maximální výše dotace se navýšila z původních 200 tisíc na 300 tisíc korun,“ doplnil Daniel Kůs.

Žádosti musí zájemci podat výhradně v elektronické podobě v aplikaci eDotace, a to od 1. září do 2. října 2023. Jejich udělení budou schvalovat zastupitelé. Město program poprvé vyhlásilo jako dvouletý na roky 2013 a 2014.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka