Plzeň opět podpoří spolupráci podniků a výzkumných organizací

Město Plzeň opět podpoří spolupráci podniků a výzkumných organizací v  Plzeňské metropolitní oblasti prostřednictvím programu Plzeňské podnikatelské vouchery pro rok 2019.

Cílená propagace v Plzni

Jeho cílem je posílit inovační aktivity firem a přispět tak ke zvýšení jejich konkurenceschopnosti. Město na něj vyčlenilo jeden milion korun. Zprostředkovatelem je městská organizace BIC Plzeň, kam mohou zájemci o dotaci podávat žádosti od 1. září 2019.

Program pro rok 2019 byl vyhlášen 3. června, a to již počtvrté. Navazuje tak na úspěšné programy, které se uskutečnily v letech 2013–2014, 2015–2016 a 2017–2018. „Svoji účast v minulých kolech firmy velmi dobře hodnotily. Většina z nich úspěšně využila výsledky služeb od výzkumných organizací k vlastním inovacím a téměř všechny deklarovaly, že pro ně budou mít měřitelný ekonomický efekt. Město proto v programu podnikatelské vouchery pokračuje i v dalším období, “ uvedl plzeňský primátor Martin Baxa.

Služby výzkumných organizací, na které lze získat dotaci, mohou zahrnovat například měření, diagnostiku, testování, zkoušky či výpočty prováděné v souvislosti s projektem vývoje nebo zavádění nového produktu do výroby. „Může se jednat také o návrh aplikace nových materiálů, metod, technologických postupů nebo softwaru pro nové produkty či procesy, ale i o návrh designu nových výrobků a o další podobné služby spojené s inovačními aktivitami,“ uvedl radní pro oblast Smart Cities a podporu podnikání Vlastimil Gola.

Maximální výše dotace je stanovena na 120 tisíc korun. „Avšak firmy, které využijí multioborových služeb, tedy komplexních služeb od výzkumných organizací, na kterých se budou podílet odborníci z různých oborů, například z různých výzkumných organizací nebo různých fakult, kateder či pracovišť, mají možnost požádat o dotaci až do výše 180 tisíc korun,“ upřesnila Jana Klementová z BIC Plzeň. Doplnila, že program myslí i na nové, začínající malé a střední firmy, které chtějí nastartovat spolupráci s výzkumnými organizacemi malými projekty. Minimální výše výdajů za služby je v programu nastavena na 32 tisíc korun.

O dotaci mohou žádat pouze firmy se sídlem či provozovnou v Plzeňské metropolitní oblasti. Plzeňská metropolitní oblast je tvořena 117 obcemi, zahrnuje kromě města Plzně také ORP (obec s rozšířenou působností) Blovice, Kralovice, Rokycany, Nýřany, Stod a Přeštice. Žije v ní více než 300 tisíc obyvatel, tedy přes 50 procent obyvatel Plzeňského kraje.

Žádosti o dotaci lze předkládat od 1. září do 3. října 2019. Do konce roku budou žádosti vyhodnoceny.

Plzeňská metropolitní oblast je vymezena zde: https://iti-plzen.cz/vymezene-uzemi/.

Veškeré dokumenty a informace k programu lze nalézt na stránkách:  www.bic.cz/vouchery

Více informací:
BIC Plzeň, Riegrova 1, 306 25 Plzeň, tel. 377 235 379, www.bic.cz


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka