Plzeň padla na Spartě penaltou v nastavení

Šlágr 29. kola se hrál na Letné, kam přijela Viktoria Plzeň. Hosté se po půl hodině hry dostali zásluhou prvního zásahu Rafia Durosinmiho v dresu FCVP do vedení, ještě před koncem poločasu ale vyrovnal Jan Kuchta.

Cílená propagace v Plzni

 Už to dlouho vypadalo, že se oba týmy rozejdou smírně, jenže Sparta v 90+14. minutě proměněnou penaltou rozhodla o své výhře 2:1.

Hned v úvodu přišla pro FCVP nepříjemnost, když se velmi brzy zranil Pavel Bucha, jehož nahradil Roman Květ. První velkou šanci měli po deseti minutách domácí, ale Jan Kuchta z otočky pálil těsně vedle. Na druhé straně mohl odpovědět Lukáš Hejda, když se dostal k propadenému balonu z autového vhazování, jenže i on mířil nepřesně.

Obrovskou příležitost k otevření skóre měl po přihrávce střídajícího Květa Tomáš Chorý, jehož zblízka famózně vychytal Matěj Kovář. Pak už se ale v bílém hrající Viktoria radovala! Chorý hlavičkou prodloužil na hranici vápna, kde se míč od bránících hráčů Sparty odrazil ke kopačkám Rafia Durosinmiho, který chytrým obstřelem na zadní tyč poslal Plzeň do vedení.

Zbytek první půle patřil herně Letenským, kteří si i mysleli, že ve 39. minutě vyrovnali, avšak Ladislav Krejčí si při výskoku a gólové hlavičce pomohl faulem na Filipa Kašu a branka tak byla odvolána. Pražané v nastaveném čase ale přeci jen srovnali, zakončení hlavou Qazima Laciho sice ještě skvěle zneškodnil Jindřich Staněk, jenže balon se odrazil k volnému Kuchtovi a ten stanovil poločasové skóre na 1:1.

Do druhé pětačtyřicetiminutovky mohli mít Západočeši parádní vstup, naneštěstí pro ně obrovskou skrumáž ve vápně domácích nedokázal využít nikdo včetně hlavičkujícího Durosinmiho, kterého Kovář vychytal na brankové čáře. Následně se pískal i útočný faul. Sparťané odpověděli šancí Jaroslava Zeleného, jenž po centru Laciho ve velké příležitosti hlavou pálil nad.

Utkání se pak zlomilo v naprostém závěru. V osmé minutě nastavení Hejda zablokoval střelu Kuchty rukou a kopala se tak penalta. Po dlouhé poradě s videem a strkanici mezi oběma týmy se k pokutovému kopu až ve 14. minutě nastaveného času postavil Ladislav Krejčí a proměnil. Viktorka i proto nakonec odjíždí z hlavního města ve šlágru kola s pozdní prohrou 1:2.

sestavy

AC Sparta Praha

Kovář – Panák, Sorensen (58. Vitík), Krejčí – Wiesner, Laci, Kairinen (80. Sadílek), Zelený – Čvančara (29. Karabec), Kuchta, Haraslín (80. Minčev)

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Kaša, Hejda, Jemelka – Holík, Bucha (7. Květ), Kalvach, Sýkora – Durosinmi (65. Kliment), Chorý, Mosquera (81. Vydra)

statistiky

Branky: 45+3. Kuchta, 90+14. Krejčí (pen.) – 30. Durosinmi, ŽK: Krejčí, Zelený – Hejda, Kaša, Staněk, Jemelka, 2. ŽK = ČK: 90+8. Hejda, ČK: 90+9. Minčev, Rozhodčí: Orel – Kubr, Slavíček

Diváci: 17 668

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka