Plzeň podpoří čtyři rezidenční projekty

Zastupitelé města schválili finanční dotaci pro čtyři umělecké rezidenční projekty, které se uskuteční na území města Plzně.

Cílená propagace v Plzni

Tři žadatelé, z nichž jeden podal žádost na dva projekty, využili možnosti a přihlásili se do městem vyhlášeného dotačního programu. Všem žádostem bylo vyhověno v plné výši, celkově tak město podpoří rezidenční uměleckou tvorbu částkou 198 500 korun.

„Letos v únoru vyhlásilo město Dotační program na podporu umělců v rámci rezidenčních pobytů na území statutárního města Plzně pro rok 2022. Odbor kultury přijímal žádosti v první polovině dubna, nyní jsme rozhodli o jejich podpoře. Finanční příspěvek od města obdrží Plzeň 2015, z. ú., na Otevřenou rezidenci – nový cirkus, PaNaMo na projekt Ty se neztratíš! a Johan, z. ú., na projekty Kajetán a Move in,“ uvedla Eliška Bartáková, náměstkyně primátora pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí.

Město Plzeň pobyty zahraničních umělců podporuje dlouhodobě, rozvíjí tím kulturu v západočeské metropoli a připojuje se k celosvětové praxi, kdy umělecké tvůrčí pobyty vyhlašované a realizované jednotlivými městy nabízejí příležitost jak pro vlastní tvorbu umělců, tak i pro zapojení lokálních uměleckých kruhů do mezinárodního kulturního dění. Rezidence také poskytují prostor pro individuální i týmovou uměleckou práci, jsou místem setkávání umělců, vytváření a navazování kontaktů.

ilustrační foto


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka