Plzeň podpoří sportovní akce, talenty i organizace

Rada města Plzně na svém zasedání v pondělí 14. března rozhodla, že vyhlásí dotační program, jímž podpoří konání mezinárodních sportovních akcí určených mládeži.

Cílená propagace v Plzni

V rozpočtu Odboru sportu Magistrátu města Plzně je na to vyčleněno 600 tisíc korun.

„Cílem tohoto dotačního programu s názvem Podpora tradičních mezinárodních mládežnických sportovních akcí pro rok 2022 je podpora konkrétních sportovních pořadatelů se sídlem na území města Plzně, kteří organizují vícedenní sportovní akce mezinárodního charakteru. Akce musí být zaměřena na mládež ve věku 10 až 18 let, musí se jí účastnit závodníci nejméně ze tří států mimo Českou republiku a musí mít nejméně pětiletou historii,“ vysvětlil první náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký, do jehož gesce spadá také oblast sportu. Dodal, že mezi kritéria při posuzování žádosti bude patřit počet zúčastněných závodníků nebo družstev, celkový rozpočet akce a také to, zda je například připravován doprovodný program či zda akce přispívá k oživení turismu v Plzni.

„Žádosti o dotaci je nutné doručit Odboru sportu Magistrátu města Plzně do 19. dubna,“ připomněl Roman Zarzycký. Žádosti s povinnými přílohami lze na Odbor sporu Magistrátu města Plzně, Kopeckého sady 11, 306 32 Plzeň v termínu od 13. do 19. dubna doručit osobně, poštou (s razítkem maximálně 19. dubna 2022), osobně do podatelny Magistrátu města Plzně (s razítkem maximálně 19. dubna 2022) nebo datovou schránkou.

Minimální výše dotace činí 50 tisíc korun, maximální částka je stanovena na 150 tisíc korun.
Zájemci najdou formulář žádosti a další informace na sport.plzen.eu v záložce dotace, na stránkách města Plzně a na úřední desce města.


Finanční dary pro mimořádné mladé sportovní talenty

Město Plzeň vyhlásí program k přijímání žádostí o finanční dary s názvem Podpora mimořádných sportovních talentů a sportovních kolektivů v kategorii dětí a mládeže v Plzni. Záměr schválili plzeňští radní.

„V tomto programu jsme připraveni rozdělit 750 tisíc korun,“ informoval první náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký, do jehož gesce spadá i oblast sportu. „Žádosti mladých sportovců ve věku od 10 do 19 let o peněžité dary budou posuzovány na základě jejich dosažených sportovních výsledků v období mezi 1. září 2021 a 18. srpnem letošního roku. Žadatelé by měli předložit výsledky z nejvyšších národních akcí, jako je například mistrovství České republiky nebo Olympiáda dětí a mládeže nebo z významných mezinárodních akcí – například Mistrovství Evropy, Mistrovství světa, a podobně,“ vysvětlil Roman Zarzycký. Doplnil, že v individuálních disciplínách jako jsou atletika či plavání bude oceněno maximálně 10 nejlepších mladých sportovců, v kolektivních sportech pak maximálně tři družstva z jednoho sportu.

Kromě sportovních výsledků v prestižních národních a mezinárodních soutěžích patří mezi hodnotící kritéria i studijní úspěchy žadatele, to však pouze v kategorii individuálních sportů. Žadateli mohou být sportovci s trvalým bydlištěm na území Plzně nebo členové sportovních klubů, jež mají své sídlo na území Plzně.

Žádosti budou přijímány až mezi 1. až 18. srpnem letošního roku. Minimální výše daru činí 5 tisíc korun, maximální 20 tisíc pro individuální sportovce a 40 tisíc korun pro kolektivy.


Město Plzeň rozdělí peníze sportovním organizacím, nezapomnělo ani na hendikepované sportovce

Částkou ve výši 15,5 milionu korun přispěje město plzeňským sportovním organizacím na jejich činnost v letošním roce. Rozdělení finančních příspěvků v rámci dotačního programu Podpora sportu a tělovýchovy včetně podpory hendikepovaných sportovců pro rok 2022 projednala Rada města Plzně, dotaci většině subjektů musí ještě schválit zastupitelé města Plzně.

„Cílem tohoto našeho každoročního dotačního titulu je podpora především neziskových organizací, které mají omezenou možnost získání finančních prostředků z vlastních zdrojů a činnosti, avšak svými aktivitami zajišťují sportovní vyžití volného času Plzeňanů, především dětí a mládeže, nebo se v nich mohou sportovním aktivitám věnovat lidé s hendikepem,“ uvedl první náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký, do jehož gesce spadá i oblast sportu. „Celkem 15,5 milionu korun je rozdělováno prostřednictvím Odboru sportu Magistrátu města Plzně mezi 154 plzeňských sportovních organizací, což je úctyhodné číslo, které ukazuje, že sportovní nabídka je v Plzni opravdu široká. Město Plzeň se snaží sportovní organizace podporovat napříč jejich širokým spektrem,“ upřesnil Roman Zarzycký.

Mezi kluby, které podporu získají, jsou například sokolské organizace, jež působí v jednotlivých plzeňských čtvrtích (TJ Sokol Plzeň-Doudlevce, TJ Sokol Křimice, TJ Sokol Lhota, TJ Sokol Plzeň-Letná apod.). Příspěvek dostanou také kluby zaměřené na konkrétní sport (Club karate Plzeň, Klub biatlonu Plzeň, Jezdecký klub Slavia VŠ Plzeň, Sportovní klub krasobruslení ARENA Plzeň, Cyklistika Plzeň apod.).
Mezi podpořenými kluby, v nichž se sportu věnují lidé s hendikepem, je například TJ Halma Plzeň, Sportovní klub hendikepovaných Meteor Plzeň, vzpěrači TJ Start Plzeň nebo hokejisti Lenox, z.s.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka