Plzeň podpoří triatlonovou akademii, bazén i bývalé olympioniky

Město Plzeň podpoří regionální triatlonovou akademii, Nadační fond západočeských olympioniků i Sportovní klub Radbuza.

Jarní servisní akce AUTO CB

Ten provozuje plavecký bazén v Kozinově ulici. Těmto subjektům rozdělí celkem 3,6 milionu korun z rozpočtu Odboru sportu, Smart Cities a podpory podnikání Magistrátu města Plzně. Přidělení dotace schválili zastupitelé.

„Město Plzeň na základě platné koncepce sportu dlouhodobě podporuje provoz regionálních akademií. Loni jsme podepsali memorandum o spolupráci s triatlonovou akademií pod subjektem Triatlon Plzeň, z. s. a zavázali jsme se je podpořit jedním milionem korun ročně. V rámci strategického významu pro město podporujeme i provoz plaveckého bazénu v Kozinově ulici. Sportovnímu klubu Radbuza Plzeň poskytneme 2,5 milionu korun na úhradu části provozních nákladů,“ uvedl první náměstek plzeňského primátora Roman Zarzycký. 

Přemysl Švarc, vedoucí magistrátního odboru sportu, Smart Cities a podpory podnikání, doplnil, že město také dlouhodobě podporuje provoz Nadačního fondu západočeských olympioniků. Jeho účelem je humanitní podpora fyzických osob, které se zúčastnily Olympijských her a jiných světových soutěží jako například mistrovství světa, mistrovství Evropy jako reprezentanti a které se dostaly do tíživé životní situace. Alokovaná částka na dotaci je 100 tisíc korun.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka