Plzeň poskytne peněžité dary na speciální zdravotní pomůcky a léčbu

Necelých 233 tisíc korun v poslední vlně letošní podpory poskytne město Plzeň pěti žadatelům o finanční dar na nákup zdravotních pomůcek a zajištění speciálních léčebných metod, rozhodli o tom zastupitelé města Plzně na svém listopadovém zasedání.

Cílená propagace v Plzni

Finanční prostředky poskytne město z rozpočtu magistrátního odboru sociálních služeb v rámci programu „Podpora zdravotně znevýhodněných občanů v roce 2021“.

„Odbor sociálních služeb pokračuje i v letošním roce v programu, ve kterém mohou občané s trvalým pobytem na území města Plzně žádat o poskytnutí peněžitého daru. Finanční prostředky jsou určeny pro osoby, které v důsledku určitého zdravotního znevýhodnění vyžadují kompenzační pomůcky, speciální terapie nebo asistenci,“ uvedla Eliška Bartáková, náměstkyně primátora pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí.

Pořízení speciálních pomůcek a podpůrné léčby je pro většinu handicapovaných osob finančně velmi nákladné a prakticky nedosažitelné, neboť nejsou hrazeny z veřejného pojištění nebo nejsou hrazeny v plné výši. Město tak přispěje na koupi kyslíkového koncentrátoru pro léčbu astmatu, přístroje pro elektrostimulaci nervů a elektronické masážní křeslo pro dva pacienty s roztroušenou sklerózou nebo na částečnou úhradu rehabilitací Vojtovou metodou a hipoterapii. Poslední žadatel dar využije na nákup kamerové lupy pro usnadnění školní docházky i běžného života.

V roce 2021 bylo z uvedeného programu poskytnuto více než 1,1 milionu korun zhruba třem desítkám žadatelů.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka