Plzeň postaví v lokalitě Na Bořích sběrný dvůr

Sběrný dvůr odpadů postaví město Plzeň ve svém nevyužívaném areálu na křižovatce ulic U Seřadiště a Na Bořích na Slovanech.

Cílená propagace v Plzni

Náklady jsou odhadovány ve výši 37 milionů korun, město na výstavbu obdrží dotaci z Operačního programu Životní prostředí ve výši 31,5 milionu korun. S přijetím dotace souhlasili radní, její přijetí musí ještě schválit zastupitelé. Výstavba sběrného dvora v ulici Na Bořích je jedním z projektů Smart City Plzeň.

Nový sběrný dvůr Na Bořích bude zaujímat plochu zhruba 3100 metrů čtverečných obehnanou dva metry vysokým neprůhledným plotem. S realizací se počítá v roce 2019.    

„V Městském obvodě Plzeň 2 – Slovany dosud není v provozu žádný sběrný dvůr odpadů, jenž by byl v majetku města. Nový objekt bude vybaven 21 velkoobjemovými kontejnery, které budou umístěny pod přístřeškem s nosnou ocelovou konstrukcí. Budou zde rovněž dvě mostní váhy o nosnosti 5,5 tuny a typizovaná buňka pro obsluhu s hygienickým zázemím. Součástí dvora bude mobilní EKO sklad pro shromažďování nebezpečných odpadů,“ uvedl technický náměstek primátora Pavel Šindelář. Doplnil, že evidence odpadů bude vedena v souladu s platnými předpisy. Celý prostor budou monitorovat kamery.

Výstavba sběrného dvora v ulici Na Bořích je jedním z projektů Smart City Plzeň. „Je tomu tak proto, že pojem Smart City v zásadě znamená udržitelný rozvoj města. Udržitelný rozvoj v různých oblastech, jako jsou například vzdělávání, informatika, doprava, bezpečnost ve městě a v neposlední řadě životní prostředí včetně nakládání s odpady. A třídění odpadů a jejich další zpracování je relevantním faktorem nejen udržitelnosti města, ale celé společnosti. Podpora třídění odpadů je součástí Plánu odpadového hospodářství (POH) města Plzně,“ doplnil Pavel Šindelář.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka