Plzeň požádá o dotaci na rekonstrukci bytů pro klienty Ledovce

Město požádá Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky o dotaci na rekonstrukci bytů pro účely sociální služby chráněného bydlení, kterou bude poskytovat Ledovec, z. s.

Jarní servisní akce AUTO CB

Velkometrážní byty, které budou upraveny pro jejich potřeby, se nacházejí v centru Plzně v Sedláčkově a Františkánské ulici. Podání žádosti schválili zastupitelé.

„Náklady na projekt se odhadují na 6 milionů korun, výše dotace může představovat maximálně 75 procent uznatelných nákladů, jeho realizace se předpokládá v letech 2021 až 2022,“ uvedl David Šlouf, radní pro oblast ekonomickou, bytovou a nakládání s majetkem.

Ledovec je nezisková organizace, která buduje a provozuje komunitní multidisciplinární služby pro osoby zejména s duševním onemocněním v Plzeňském kraji a vytváří prostředí, které jim pomáhá na jejich cestě k zotavení. „V bytech bude Ledovec poskytovat sociální službu chráněné bydlení. Cílovou skupinou budou lidé od 18 do 64 let, kteří mají duševní onemocnění a v důsledku této nemoci nemají dostatečné schopnosti, dovednosti či podmínky potřebné k samostatnému životu v běžném prostředí, ale přitom nepotřebují celodenní podporu sociálního pracovníka,“ uvedla Karolina Vodičková, vedoucí oddělení sociální práce a dostupného bydlení Bytového odboru Magistrátu města Plzně.

Petr Moravec, sociální pracovník a finanční manažer Ledovce připomněl, že do služby Chráněné bydlení Ledovec jsou přednostně přijímáni lidé žijící či mající vazby, například rodinné či pracovní, k Plzeňskému kraji. „Délka využívání služby je individuální, obvykle dva až čtyři roky. Díky rekonstrukci bytů se zvýší dosavadní kapacita služby z 18 na 24 lůžek,“ dodal.

ilustrační foto


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka