Plzeň prodá nevyužitý pozemek, za peníze by ráda opravila byty pro mladé

Plzeň prodá nevyužité pozemky v západní části areálu bývalých kasáren v lokalitě Zátiší společnosti CTP VIII, spol. s r. o., která za ně v městské soutěži nabídla 232 milionů korun.

Cílená propagace v Plzni

Společnost na pozemcích plánuje kombinovat celou řadu funkcí inovativní výroby, výzkumu, vývoje a služeb. Město by chtělo část získaných peněz použít na projekty týkající se dostupného bydlení, například schválí-li záměr v prosinci zastupitelé, tak za zhruba 86 milionů korun zrekonstruuje byty v domech ve Smetanově a Kotkově ulici, jež by měly sloužit v budoucnu zejména mladým rodinám.

„Za prodej jsme získali významně víc, než jsem čekal. Společnost CTP VIII nabídla v soutěži, která se konala letos v říjnu, více než druhý zájemce této aukce společnost Accolade,“ přiblížil radní města Plzně pro oblast ekonomickou, bytovou a nakládání s majetkem David Šlouf.

Původně město požadovalo za prodej sedmihektarového areálu někdejších kasáren minimálně 120 milionů korun, tuto sumu nastavilo podle znalečného posudku. Zájem tehdy projevili čtyři developeři, zastupitelé z nich vybrali dva, mezi nimi i společnost Accolade. Ta poté vyhrála soutěž s nabídkou 163 milionů korun. Městu se však následně ozvala společnost CTP Invest, a nabídla 200 milionů korun. Proto město po poradě s právníky původní soutěž zrušilo a vypsalo novou, kde minimální cena byla stanovena právě na 200 milionů korun a přihlásit se mohl kdokoliv, kdo byl ochoten tuto cenu nabídnout. Přihlásili se dva zájemci, o pozemek soutěžili Accolade a CTP VIII, jež má stejnou vlastnickou strukturu jako CTP Invest.

„V tuto chvíli důkladně analyzujeme, jaký typ objektu bude při souladu s územním plánem pro toto místo ideální, a to i s ohledem na poptávku potencionálních klientů. Každopádně hodláme kombinovat celou řadu funkcí inovativní výroby, výzkumu, vývoje a služeb. To vše při maximálních environmentálních standardech a co největším možném využití obnovitelné energie a hospodaření s vodou. Všechny aktuální projekty, které CTP staví, splňují velmi přísná kritéria trvalé udržitelnosti a nízké energetické náročnosti a tyto principy budou stejně tak aplikovány i v tomto případě. Věříme, že projekt bude přínosem pro město Plzeň a logickým pokračováním geneze celé zóny jejíž součástí je stávající CTPark Plzeň, kde aktuálně máme 45 firem a přes 4 000 lidí,“ uvedl David Chládek, ředitel CTP v České republice.

Podle radního Davida Šloufa platí pro dané území regulační podmínky, které si nastavilo město Plzeň a které musí nový vlastník dodržet. Ten také ručí kaucí ve výši 60 milionů korun pro případ, že by nestihl stavbu ve sjednaném termínu do března 2029.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka